Sport / Ostalo

Večeras debeljaci, let 3 i hladno pivo

Inline, Break Dance, grafiti i romobil obilježili najraznovrsniji dan 20. Pannonian Challengea

Inline, Break Dance, grafiti i romobil obilježili najraznovrsniji dan 20. Pannonian Challengea
Samir Kurtagić/Pannonian

Adrenalinska i ekstremno dobra zabava ovoga petka na 20. Pannonian Challengeu nije prestajala ni trenutka.

Od samog jutra su tako roleri poput komaraca preplavili sve dijelove skate parka, zagrijavajući se prije svega za Inline Amater natjecanje. No, pobjeda je mogla otići samo u ruke najboljih među kojima se na prvom mjestu našao Jan Gašparič dok su mu za vratom puhali Alexander Helm na drugom i Tom Gelbmann na trećem mjestu. Nakon amatera, red je došao i na Inline Elite/Pro disciplinu koja je i ove godine oduševila publiku, kako u kontekstu velikih svjetskih i regionalnih imena koja su ponovno prepoznala važnost Pannonian Challengea, tako i u vidu trikova koji su Osijek na jedan dan pretvorili u pravo središte Inline sporta. Pobjedu je naposljetku odnio izvrsni  Joe Atkinson  koji je bio samo za nijansu  bolji od Japanca Yuta Gota, koji je završio na drugom i Jelle Briggemana  koji se morao zadovoljiti trećim mjestom. Između kvalifikacija i finala Inline Elite/Pro natjecanja ugurala su se dva zasebna događaja – jedan s dugogodišnjom tradicijom na Pannonian Challengeu, a drugi potpuno novi koji tek ulazi u program najboljeg festivala ekstremnog sporta u regiji.

Riječ je o Original Skillz Jamu koji već gotovo deset godina u osječki skate park donosi najbolje od urbane kulture, vješto spajajući umjetnost grafita, DJ-ing i B-Boying ples. Tako je bilo i ovoga petka, kada su grafiteri radili na zapanjujućim djelima, dok su usporedni klinci Break Danceri odmjeravali snage i pokazali kako sa svojih 10-12 godina lako mogu parirati i znatno starijim, iskusnijim kolegama. „1 vs 1 Kids B-Boy Battle“ opravdao je ovaj bombastičan naziv, a publiku i suce je najviše oduševio Goozila, dok su mu odličnim plesnim pokretima najbliže došli Charlotta i Remba. Najbolji mladi plesači naposljetku su zaslužili vrijedne poklone sponzora i jedinstvene medalje. No, usporedno s njima, posjetiteljima su pažnju privukli novi stanari skate parka – vozači romobila, koji su tijekom poslijepodneva održali session i radionicu za sve zainteresirane, demonstrirajući pritom zapanjujuće trikove, od kojih su najbolji i nagrađeni. Među nagrađenima našli su se Richard Zelinka na prvom, Julien Rota na drugom i Petr Macháček na trećem mjestu. 

Nakon brojnih i raznovrsnih uzbuđenja u skate parku, publika će ovoga petka uživati i u možda najsnažnijem line-upu Pannonian Challengea do sada. Na pozornicu Pannoniana stat će kultni rokeri iz Gajnica – Hladno Pivo  i legendarni riječki bend Let 3. Nakon Mileta i njegove ekipe, te Mrleta i kolega sviraju punkeri iz Dublina – The Nilz, a svirku zatvara osječki Debeli Precjednik. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!