Sport / Ostalo

DOBRO World Cup: Sašo Bertoncelj - MasterChef na konju s hvataljkama

DOBRO World Cup: Sašo Bertoncelj - MasterChef na konju s hvataljkama

Simpatični i uvijek nasmijani slovenski vježbač na „konju z ročaji“ (konj s hvataljkama) nije propustio dosad niti jedan Svjetski kup u Osijeku, a dakako nastupiti će i na DOBRO World Cupu 2019.

Rođen 16. srpnja 1984. godine u Kranju, danas stanovnik Škofje Loke, od početka karijere što znači od sedme godine, mu je trener Sebastijan Piletič. U dosadašnjih deset nastupa u Gradskom vrtu  samo jednom  nije nastupio u finalu. Ima komplet medalja, a 2012. godine popeo se i na najviše postolje, a zanimljivo tada je četvrto mjesto pripalo Britancu Maxu Whitlocku koji je iste godine na Olimpijskim igrama u Londonu osvojio brončanu medalju.

Slično kao i njegov veliki konkurent, ali i prijatelj Robert Seligman, Sašo je najveći sportski rezultat ostvario prošloga ljeta u Glasgowu kada je sa svojim prijateljem iz Osijeka podijelio srebrnu medalju i naslov europskog viceprvaka na konju s hvataljkama. Suci su procijenili kako su Hrvat i Slovenac zaslužili jednaku ocjenu (14.866).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prije Glasgowa s europskih prvenstava ima dvije bronce (Birmingham 2010. i Sofia 2014.), a kao najveće dostignuće može mu se pripisati osvajanje zlatne medalje na prvim Europskim igrama u Bakuu.  

Na Svjetskom prvenstvu u Nanningu osvojio je četvrto mjesto, a nastup na Olimpijskim igrama još uvijek mu je nedosanjani san. Početkom 2018. godine Svjetska gimnastička federacija  je uvrstila u pravilnik element „Bertoncelj“ te je postao četvrti slovenski gimnastičar s vlastitim elementom.  

Inače, vodi mirni obiteljski život. Živi u obiteljskoj kući u Škofji Loki, sa suprugom Ninom ima dva „živa srebra“ sinove Jana i Jaku. Veliki hobi mu je kuhanje, bio je sudionik slovenskog MasterChefa, a na njegovoj službenoj stranici mogu se pronaći i brojni recepti. I danas kuha, a namirnice pronalazi i u vlastitom vrtu u Škofji Loki.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!