Sport / Ostalo

Tin Srbić: Nakon Europskog prvenstva, Gradski vrt!

Tin Srbić: Nakon Europskog prvenstva, Gradski vrt!

Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić, osvajač srebrnog odličja na netom završenom Europskom prvenstvu u Poljskoj, uz domaćeg će pulena Roberta Seligmana predvoditi jake snage hrvatske reprezentacije na 11. izdanju DOBRO World Cup Osijek.

Tinove protekle tri sezone bile su kao iz snova. Tek su mu 22 godine, a već se sada može pohvaliti svjetskim zlatom na preči, kao i brojnim drugim medaljama. 2017. godine Tin je ostvario najveći uspjeh u povijesti hrvatske gimnastike osvojivši zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Montrealu. Prošle godine na svjetskoj je smotri u Dohi zauzeo četvrto mjesto (bilo je to njegovo drugo svjetsko prvenstvo). Prije nešto više od dva tjedna Srbić je osvojio i svoju prvu europsku medalju - onu srebrnog sjaja. Do sada je osvojio 12 medalja na turnirima Svjetskog kupa - pet zlata, tri srebra i četiri bronce, a tri od ukupnog broja medalja ugrabio je pred domaćom publikom u Osijeku (dva zlata - 2017. i 2018., te broncu - 2016.). Nakon što je prošle godine osvojio zlato, i ove se vraća u Gradski vrt kako bi opravdao titulu viceprvaka Europe.

Osijek je prvo natjecanje nakon Europskog prvenstva u Poljskoj i osvajanja srebrne medalje. Što takvo natjecanje znači za tebe?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Da, prvo natjecanje nakon Europskog prvenstva i to baš Osijek. Euforija oko medalje se smirila pa se sada mogu okrenuti novim natjecanjima i izazovima. Iskreno, da je bilo koje drugo natjecanje u pitanju, ne bih nastupio, ali ovo ne mogu propustiti. Posljednjih desetak dana sam bolestan, vjerojatno je turneja od Australije, preko Azerbajdžana i Katara, pa sve do Poljske ostavila traga na meni. Ali ponavljam, ovo ne mogu propustiti. To je Osijek, moja Hrvatska, i jednostavno obožavam ovdje nastupati."

Zašto je Osijek za tebe poseban? Imaš li neku uspomenu koju bi izdvojio?

"Vrlo jednostavno pitanje. Osijek je za mene poseban zbog publike pred kojom obožavam nastupati. Domaća je atmosfera. Nastupao sam u velikim svjetskim dvoranama, ali doma je doma, to se ne može mjeriti ni sa čime. A i sama organizacija… najbolja je od svih svjetskih kupova, to je činjenica! Tu sam osvojio već dva zlata i lijepe me uspomene vežu za Gradski vrt. Pale su tu i neke od mojih prvih velikih medalja. Najbolja uspomena koju mogu istaknuti je samo „bivanje ovdje“ - volim biti u Osijeku, reći ćemo da je to neka moja najdraža „uspomena“.  

Što spremaš za Svjetski kup u Osijeku? Vježbu s kojom si osvojio srebro u Szczecinu ili nešto drugo?

"Iskreno, ne znam još što ću raditi na Svjetskom kupu u Osijeku. Sada ću prvo minimalno tjedan dana biti u Požegi gdje trebam odraditi vojnu obuku, tako da ne znam kako ću i koliko moći trenirati. Ne znam u kakvoj ću formi biti pred samo natjecanje, tako da ništa ne mogu garantirati, možda ću morati i raditi lakšu vježbu. No siguran sam da u Osijek neću doći tek toliko da budem tamo, nego da ću dati sve od sebe kao i svaki put."

Što kažeš na konkurenciju koja će biti u Osijeku? Što domaća publika može očekivati?

"Opet dolazi jako puno gimnastičara, i puno novih imena koja ja još nisam imao priliku susresti, tako da će zasigurno biti zanimljivo kao i uvijek."

Sve informacije o natjecanju, koje se održava u dvorani Gradski vrt od 22. do 26. svibnja., možete pratiti i na osijekgym.com kao i na Facebook i Instagram profilima. Dodajmo i kako je osim sportskog, najavljen i bogat zabavni program u sklopu Feelgood Weekend Festivala na kojem će nastupiti Massimo i Neno Belan i u to u parku ispred Sokol centra.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!