Sport / Ostalo

Osijek u dva dana vidio Erste Plavu ligu i u dvorani i na stadionu

Osijek u dva dana vidio Erste Plavu ligu i u dvorani i na stadionu

Po prvi put otkako je Erste Plave lige – atletskog natjecanja osmoškolaca koje već sedmu godinu organizira atletski klub Pro Sport u suradnji s Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Erste Plavim mirovinskim fondovima – kvalifikacije u nekom gradu su održane u dva dana.

Štoviše, ovogodišnje kvalifikacijsko natjecanje u osječkom Gradskom vrtu održano je i u dva objekta. Prvi dan su natjecanja učenica i učenika 5. i 6. razreda zbog kiše održana na tartanu atletskog tunela sportske dvorane, dok su drugi dan 3. i 4. razredi trčali, skakali i bacali na obližnjem stadionu, na kojem su Osječani proteklih godina postavili brojne rekorde Erste Plave lige. Bila je to, stoga, rijetka prigoda da se u dva dana na istom mjestu vide ljepota, uzbudljivost i posebnost kako dvoranske atletike, tako i one na otvorenom.

erste 2

I u takvim okolnostima u Gradskom vrtu je nastupilo 712 učenica i učenika, ne samo iz Osijeka nego i iz brojnih osnovnih škola ostalih gradova Slavonije i Baranje. Oni su ostvarili ukupno 1121 startova u utrkama na 60, 300 i 600 metara, u skoku u vis i dalj te bacanju kugle i vortexa. Po dvoje najboljih nastupit će 3. rujna na finalu Lige u Zagrebu, u sklopu Memorijala Borisa Hanžekovića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Treniram rukomet i nisam nikad do sada nastupala na nekom atletskom natjecanju. Prijatelji su mi rekli da se prijavim jer je Erste Plava liga natjecanje kakvog nigdje nema. Stvarno je super i sretna sam što sam bila dio ovoga", rekla nam je Osječanka Tea, učenica 4. razreda, dok je njezina prijateljica Ela doadala:

"Ne mogu vjerovati da ćemo nastupati na Hanžeku u Zagrebu, jedva čekam..."

erste 4

No, bio je to samo prvi dio ovogodišnjeg gostovanja Erste Plave lige u slavonskoj regiji, budući da ćemo 7. lipnja prvi puta gledati kvalifikacije ovog natjecanja i u Vukovaru. Tamo će nastupiti i mnogi osmoškolci koji su prethodnih godina prigodu za plasman u finale Lige tražili u Osijeku…

Ovogodišnja Erste Plava liga nastavlja se u utorak 14. svibnja, kvalifikacijskim natjecanjem u Zadru.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!