Sport / Ostalo

Sve generacije vježbale na otvorenom ispred Sokola

Sve generacije vježbale na otvorenom ispred Sokola

Lijepo sunčano prijepodne izmamilo je brojne Osječanke i Osječane u Park Petra Krešimira IV gdje je održano treće po redu Vježbanje na otvorenom, već tradicionalno okupljanje u sklopu najave gimnastičkog DOBRO World Cupa.

Na sedam gimnastičkih poligona vježbali su najmlađi uzrasti, a u velikom broju odazvali su se i osobe zrelije životne dobi koji su pod vodstvom trenerice Ksenije Livančić u novouređenom Sokol Centru uključeni u program GOLDEN AGE GYM. Cilj je uostalom okupljanja ne samo najaviti predstojeće veliko sportsko natjecanje u dvorani Gradski vrt, već i promovirati zdrav način života.

“Nacionalno istraživanje od prije dvije godine otkrilo je kako se čak dvije trećine ljudi u Hrvatskoj ne bavi se nikakvom sportskom aktivnosti. Zbog toga je ovo lijepo vrijeme u prekrasnom Parku ispred našeg novouređenog Sokol Centra bila idealna prilika iskoristiti za vježbanje na otvorenom svih dobnih uzrasta. Zadaća je naime, od malih nogu ukazati djeci na potrebu bavljenja sportom, a nas posebno veseli i veliki odaziv naših umirovljenika”, rekla je Ivana Maltašić, koordinatorica aktivnosti DOBRO World Cupa Osijek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uoči samog početka vježbanja svim okupljenjima predstavili su se polaznici programa GYM DANCE Gimnastičkog društva Osijek - Žito koje se također organizira posljednjih nekoliko mjeseci u Sokol Centru. Voditeljica vježbanja bila je klupska trenerica Tihana Lujev. Dakako ni ovaj trening nije propustio hrvatski gimnastički reprezentativac Robert Seligman, zaštitno lice DOBRO World Cupa - svi koji su u nedjelju došli u prelijepi Park Petra Krešimira IV mogli su vježbati s jednim od sudionika predstojećeg natjecanja u dvorani Gradski vrt.

“Moram reći kako jedva čekam početak natjecanja na kojem ove godine imam ambicije prvi puta pred domaćom publikom popeti se na najviše postolje. I doista srce mi je puno kada sam vidio ovoliko sugrađana od naših najmlađih koji su vježbali na poligonima do umirovljenika. Svi oni vjerujem prepoznaju gimnastiku i sport kao način života. Neka i ovaj naš zajednički trening bude velik korak prema zdravom načinu života”, rekao je Seligman, koji je ove godine zaštitno lice Svjetskog kupa u gimnastici Osijek 2019.

Vježbanju na otvorenom priključio se i nekadašnji gimnastički reprezentativac Tomislav Marković, koji je pokazivao gimnastičke elemente mladim članovima GD Osijek - Žita, a kasnije su se događaju priključili i članovi Saveza izviđača Hrvatske koji su u Osijeku održali protekli vikend svoje redovito zborovanje.

Sve aktivnosti uoči i tijekom DOBRO World Cupa Osijek organiziraju Hrvatski gimnastički savez i Gimnastičko društvo Osijek - Žito uz pomoć glavnog partnera Žito grupe i branda DOBRO, te pokrovitelja Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, Središnjeg državnog ureda za šport i Hrvatske turističke zajednice, a u organizaciji Vježbanja na otvorenom konkretnu pomoć pružila je i tvrtka Decathlon.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!