Sport / Ostalo

TK Osijek na Croatia openu

TK Osijek na Croatia openu

Ovog vikenda 10. i 11. 11.2017  u dvorani 2 „Doma sportova“ u Zagrebu održan je 24. po redu Croatia open u taekwondo-u, koji je okupio 1050 natjecatelja iz 60-ak zemalja iz cijelog svijeta i 187 klubova. Na natjecanju su nastupila mnoga poznata imena ovog sporta osvajači medalja sa olimpijada, svjetskih i europskih prvenstava. Na turniru je nastupilo i 3 osječkih boraca i to: junior Marko Šimon (-51kg) i seniorke Hana Marković (-53kg) i Laura Zahirović (-62kg).



Prvog dana turnira na tatami izlaze seniori i dio juniora. Seniorka Hana Marković u prvom kolu se bori s predstavnicom Njemačke Julie Ronken inače četvrtom nositeljicom skupine, kojoj dobro parira  u ujednačenoj borbi koju doslovce gubi u zadnjoj sekundi s 3:2. Druga seniorka Laura Zahirović  u predkolu pobjeđuje švicarku Luannu Bergamin sa uvjerljivih 17:0, a zrijeb joj u drugom kolu donosi prvu nositeljicu turnira i četvrtoplasiranu na svijetskoj rang listi u kategoriji -62 Nadicu Božanić predstavnicu Srbije kojoj dobro parira u prve dvije runde (rezultat je 3:2 za Nadicu) i taj rezultat ostaje do polovine treće runde kada Nadica pravi udarac koji joj donosi 4 boda. U tom trenutku Laura krece na sve ili ništa i nažalost otvara priliku Nadici za još jedan takav udarac koji ona koristi i na kraju borbe rezultat je 11:2. Treba napomenuti da je to i najmani rezultat koji je Nadica napravila do finala (ostali rezultati 22:2; 15:3 i u finalu pobjeđuje Australsku olimpijku Carmen Marton 30:5) u kojem pobjeđuje i osvaja zlatnu medalju. Lauri ostaje utjeha da je osvojila dodatne bodove za svjetsku i olimpijsku rang listu i tako ušla među 150 najboljih boraca u toj kategoriji.

U juniorskoj konkurenciji nastupa Marko Šimon koji u prvoj borbi gubi protiv Talijana Andrea Contia 37:7, koji u kasnijem dijelu natjecanja osvaja zlatnu medalju.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!