Sport / Ostalo

Seligman drugi najbolji Europljanin u finalu Cottbusa

Seligman drugi najbolji Europljanin u finalu Cottbusa

Prvog finalnog dana Svjetskog kupa u njemačkom Cottbusu nastupila su dvojica hrvatskih gimnastičara. Na konju s hvataljkama što bolji plasman tražili su Filip Ude i Robert Seligman, peti, odnosno osmi iz prekjučerašnjih kvalifikacija.



Robert Seligman za vježbu na svojoj najjačoj spravi zaradio je ocjenu 14.300 te pritom zauzeo šesto mjesto: "Šesto mjesto danas je bilo realno, dao sam sve od sebe u ovom trenutku. Bilo je ovo jako zanimljivo, dugačko i napeto natjecanje. Poboljšao sam startnu i konačnu ocjenu spram kvalifikacija i osvojio vrijedne bodove u borbi za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Sad zadovoljan idem na zasluženi odmor nakon duge, naporne i iznimno uspješne sezone," - na svoj se nastup u finalu te na kraj sezone osvrnuo Robert Seligman.

Filip Ude se zbog dvije pogreške od kojih su obje rezultirale padom morao zadovoljiti nešto slabijom ocjenom 11.433 te osmim mjestom današnjeg finala.

Prvi je na konju s hvataljkama bio predstavnik Kineskog Tajpeha Chih Kai Lee koji je slavio s visokih 15.508. Drugo mjesto zauzeo je Kinez Hao Weng (15.266), dok je treći bio iranski gimnastičar Saeedreza Keikha (15.133).
  


Izdvojeno

Reci što misliš!