Sport / Ostalo

TK Osijek na odličnom vukovarskom turniru

TK Osijek na odličnom vukovarskom turniru

Dana 24.11.2018. u Vukovaru je održan 7. Vukovar open, Kup branitelja Vukovara. Natjecanje je bilo  u taekwondou za sve uzrasne kategorije i natjecanje u KICKU. Na natjecanju je bilo prisutno oko 161 natjecatelja iz 23 kluba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine i oko 130 najmlađih natjecatelja u disciplini KID (borbe za mlađe uzraste po modificiranim pravilima bez udaraca u glavu) i KICK (udaranje u vreću s elektronskim oklopom, što više udaraca u zadanom vremenu (20 sekundi). Treba napomenuti da je na turniru nastupila i reprezentacija Hrvatske.



Na natjecanju je bio prisutan i taekwondo klub „Osijek“ sa svojim natjecateljima, u natjecanju KID nastupio je naš člana Marko Skoko u kategoriji -36kg i uvjerljivo pobjedio svoje protivnike osvojio zlatnu medalju i bio proglašen za najboljeg natjecatelja u konkurenciji KID.

Kadet Patrik Grgić (+65kg) u finalu pobjeđuje predstavnika Gacke Filipa Bukovca 9:3 i kiti se zlatnom medaljom.

Juniorka Ana Pešikan (-52kg) gubi u borbi za finale od predstavnice Zagrebačkog Taekwondo Saveza Tie Slovenc (kadetske reprezentativke) 8:2 i tako osvaja brončanu medalju.

Junior Dominik Lovaković (-78kg) u borbi za finale nalazi se s predstavnikom zagrebačkog Kondora Antom Stankovićem od kojeg gubi 24:6 i osvaja brončanu medalju. Drugi junior Marko Šimon (-55kg) osvaja srebrnu medalju izgubivši u finalu od Dominika Greifensteina iz Hrvatske reprezentacije 29:17.

Matej Volarević, inače junior, nastupa u seniorskoj kategoriji (-87kg) i u finalu gubi od predstavnika Poskoka iz Posušja Karla Galića 16:5 i mora se zadovoljiti srebrnom medaljom.

Seniorka Hana Marković (-57kg) gubi u finalu od Lucije Abramović iz Hrvatske reprezentacije 15:0 i osvaja srebrnu medalju. Seniorka Laura Zahirović, inače predstavnica taekwondo kluba „Osijek“, na ovom turniru je nastupila za Hrvatsku reprezentaciju u kategoriji (-62kg)  i u finalu se nalazi s drugom predstavnicom Hrvatske reprezentacije Doris Lukić, inače iz taekwondo kluba „Sajnami“ koju pobjeđuje 14:4 i osvaja zlatnu medalju.

Na kraju treba napomenuti i odličnu organizaciju turnira kojoj je domaćin i organizator bio taekwondo klub „Otok“, a djecu su najviše oduševile unikatne medalje i pehari koje je izradila braniteljska zadruga „Danubijus“ iz Vukovara

 


Izdvojeno

Reci što misliš!