Sport / Ostalo

Aurel Benović izborio nastup na Europskom prvenstvu u poljskom Sczcecinu

Aurel Benović izborio nastup na Europskom prvenstvu u poljskom Sczcecinu

Sokol Centar Osijek prošlu subotu bio je domaći kontrolnog izbornog treninga hrvatske gimnastičke reprezentacije za odlazak na Europsko prvenstvu u poljski Sczcecin.

Iza Benovića plasirali su se Zagrepčani Jakov Vlahek i Matija Baron i time je formiran popis gimnastičara koji će činiti tim za nastup u Sczcecinu.

„Vrlo smo sretni i zadovoljni što je naš mladi senior Aurel Benović ponovno pokazao svoju kvalitetu, uspio odraditi vježbu na vrlo visokom nivou i probiti se kao najbolji s ovog kontrolnog treninga kao dio seniorske reprezentacije koja će uskoro pokušati doći do visokih plasmana na natjecanju u Poljskoj“, odmah nakon kontrolnog treninga s odušveljenjem je izjavio Mađarević, trener Roberta Seligmana i Aurela Benovića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sreća i zadovoljstvo zbog prošlogodišnjih Robertovih srebrnih medalja iz Glasgowa i Tarragone još uvijek su prisutni u mislima cijelog osječkog tima, a Mađarević u ovom trenutku ima velike planove za osječki duo.

„Sličnu situaciju, uz malo više truda i sreće, možemo očekivati i od mladog Benovića na tlu. Benović je na neki način mladi nasljednik Tomislava Markovića te od njega u nadolazećim godinama možemo očekivati sjajne rezultate. Ovo je tek njegov početak, a vježba koju je izveo je ispod njegovih kapaciteta. Složili smo ju taktički, tako da prođe sa što manje grešaka, ali ima još jako veliku rezervu s kojom se može nadograditi vježba kroz mjesec dana do nastupa u Poljskoj“.

Kontrolni trening u Sokol Centru, svom sportskom „domu“, Robert Seligman iskoristio je za provjeru forme.

„Danas nisam morao nastupati jer sam A kandidat uz Filipa Udea i Tina Srbića. Mogu birati natjecanja i naravno da mi je Europsko prvenstvo jedan od glavnih prioriteta za ovu godinu. Htio sam sebe testirati, po prvi puta ove godine, pred 11 sudaca podići ruku, odvježbati vježbu i na kraju je bilo odlično. Nije bila maksimalna vježba, nedostaje samo jedan element, ali  izvedba je bila na viskom nivou s jako malim odbitkom, nešto malo više od jednog boda. Visoka ocjena, 14.600. Zadovoljan sam s ovakvim ulaskom u sezonu. Put Baku i Dohu na dva Svjetska kupa za mene su isključivo tu u svrhu podizanja forme za Europsko prvenstvo. Nema rezultatskog imperativa, tamo ću pokušati podići vježbu na startnu ocjenu 6.1. Samo još jedan element potrebno je ubaciti u već postojeću vježbu i dočekati spreman Europsko prvenstvo gdje opet želim biti kandidat za osvajanje medalje“, prije puta u Baku iskren je bio Seligman.

Baku i Doha kao standardni početak sezone

Vrlo brzo, točnije već ovaj tjedan, kreću Svjetski kupovi na kojem će za otvorenje sezone nastupiti Robert Seligman. Prvi Svjetski kup je tradicionalno za Seligmana u Bakuu, drugi je odmah nakon toga u katarskoj Dohi. Seligman će se dobrim nastupima na ova dva natjecanja boriti za bodove na ljestvici Svjetskog kupa koji je od ove godine i kvalifikacijski za Olimpijske igre, a ukupni pobjednici po spravama imaju direktnu vizu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

„Postoji šansa da će Robert kroz taj filter proći, ali puno veća je šansa na koju ozbiljno računamo je plasman u finale Svjetskog prvenstva ove godine u listopadu u Stuttgartu gdje bi trebao dobiti direktnu ulaznicu za Olimpijske igre u Tokiju. To bi zasigurno bila kruna njegove karijere. Osjećamo da je upravo sada najspremniji, pokazuje stabilnost izvedbe, barata s više varijanti svoje vježbe, lakšim i težim. U svim varijantama u datim trenutcima pokazuje izvrsnu izvedbu. Nikada prije nije tako psihički mogao računati na svoj nastup kao sada, ima veliko samopouzdanje, što pokazuje i na manjim natjecanjima, kontrolnim treninzima. Nadamo se da će upravo ova godina biti prekretnica za Roberta, za hrvatsku gimnastiku i za naš klub i da ćemo imati olimpijca, tj. potencijalnog osvajača olimpijske medalje 2020. godine u Tokiju“, rekao je na kraju trener Mađarević.

  

Izdvojeno

Reci što misliš!