Sport / Odbojka

Dragan Puljić veliko pojačanje odbojkaša Murse

Dragan Puljić veliko pojačanje odbojkaša Murse

Osvajanje četvrtog mjesta u posljednjoj ligaškoj sezoni pokazalo je da Odbojkaški klub Mursa ponovo pripada hrvatskom vrhu. No, u osječkom se prvoligašu očito ne žele zaustaviti samo na tome da su u vodećem kvartetu, već u predstojećoj sezoni namjeravaju učiniti još jedan iskorak.

Naravno, za to je potrebno angažirati i igračka pojačanja, a jedno veliko je potvrđeno. U novom prvenstvu dres "mursaša" nosit će Dragan Puljić, Osječanin koji je posljednjih sedam godina igrao izvan hrvatskih granica. Oni koji prate odbojku, sjećaju ga se prvo kao klinca koji je na prvoligaškoj sceni debitirao u dresu OK Osijek. Nakon toga uslijedila je sedmogodišnja internacionalna odiseja u koju je kročio već s 19 godina.

- Otišao sam mlad, 19. rođendan proslavio sam u Francuskoj uz koju je uglavnom i vezana moja inozemna karijera. Prvi klub bio je drugoligaš Goelo, a nakon toga sam jednu sezonu proveo bliže kući, u Sloveniji sam za bledski Autocommerce igrao u sezoni 2005./06. Potom je uslijedio povratak u Francusku, dvije godine u Nici i tri u Cambraiju. U dresu Nice sam jednu sezonu igrao u prvoligaškom društvu, ostalo je bilo u njihovoj B ligi - kaže Dragan Puljić, koji je osim klupske, imao i bogatu reprezentativnu karijeru. Pod vodstvom Rade Malevića odradio je dvije eurosmotre.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Bio sam član selekcije koja je igrala na europskim prvenstvima 2005. u Srbiji i Italiji te dvije godine poslije u Rusiji. Veliko iskustvo, koje mi je i te kako poslije pomoglo u karijeri - kaže 207 centimetara visoki srednji bloker, rođen 17. rujna 1984. godine. Karijeru nastavlja tamo gdje je i započeo, u gradu na Dravi. Mursa nije slučajan izbor.

- Prije dva tjedna oženio sam se, supruga Katarina ima posao ovdje, stoga sam odlučio da je to idealan trenutak za povratak. Mursa? Nisam pretjerano pratio, ali znam da smo lani bili četvrti u prvenstvu i Kupu. Najviše sam bio u kontaktu s Krunoslavom Lekom, stoga znam kamo dolazim. Privikavanje na novu sredinu sigurno neće biti problem - kaže novi “srednjak” odbojkaškog prvoligaša s Drave, koji s Puljom u sastavu ima pravo na visoke ambicije sljedeće sezone.

N.Benčina (www.glas-slavonije.hr)


Izdvojeno

Reci što misliš!