Sport / Odbojka

FOTO: Hrvatska preokretom u današnje polufinale

FOTO: Hrvatska preokretom u današnje polufinale

Fantastičnom pobjedom u infarktnom susretu protiv Nizozemske, hrvatska se odbojkaška selekcija plasirala među četiri najbolje momčadi pretkvalifikacijskog tunira u Osijeku za plasman na Olimpijske igre.

Nakon letargičnog početka naših i dominantne igre Nizozemaca, nakon sat vremena igre na semaforu je svijetlilo zabrinjavajućih 2:0 (25:18, 25:19) za „oranje".

No, približavajući se kraju trećeg seta hrvatska je igra počela dobivati ozbiljnije konture, a pri vodstvu 20:19 za goste „probudio" se kapetan Hrvatske Igor Omrčen čijih pet uzastopnih servisa preokreće rezultat i ubrzo donosi Hrvatskoj set nade (25:21). Smanjenje nizozemske prednosti razbuktalo je atmosferu na tribinama Gradskog vrta i temperatura je iz poena u poen rasla do točke ključanja kada je četvrti maratonski set zaključen s nesvakidašnjih 35:33 za našu vrstu!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U „hičkokovski" napetom i dugotrajnom setu (41 minuta) gostujuća je momčad propustila čak pet meč-lopti, pa se rasplet ove uzbudljive utakmice tražio u petom setu. Tamo je neizvjesnost potrajala do sredine seta kada se Hrvatska odvaja na 12:7, a nakon primicanja Nizozemaca na 12:11 stvar je u svoje ruke uzeo fantastični Igor Omrčen i s nekoliko efektnih poena zapečatio prolazak Hrvatske u polufinale (15:12).

 Pred našom je selekcijom, tako, danas još jedan težak i, vjerojatno, jednako zanimljiv susret, a protivnik je Slovenija koja je za ovaj doseg morala svladati Ukrajinu 3:1. Susret započinje u 17 sati i 20 minuta, a igra izabranika Radeta Malevića iz posljednja tri seta obećava novu odbojkašku poslasticu koju svi ljubitelji ovog sporta, ali i ostali navijači selekcija „kockastih" obilježja nikako ne bi smjeli propustiti.

U drugom polufinalu (20.20 sati) sastaju se reprezentacije Finske i Portugala, a ulaz u Gradski vrt je, dakako, besplatan. Finale je u subotu u 15 i 30, a nadamo se da je jedno mjesto već rezervirano i da na njemu piše - Hrvatska!

odbojka_hrvatska_nizozemska_25_11_2011_s

VIDEO:

FOTO: M.Banić (SiB.hr)


Izdvojeno

Reci što misliš!