Sport / Odbojka

“Mursaši” preko Mladosti traže put do velikog finala

“Mursaši” preko Mladosti traže put do velikog finala

Odbojkaška sezone je dugačka, ali će se već pretkraj godine dodijeliti i prvi trofej. Danas i sutra, u osječkom Gradskom vrtu (mala dvorana) na programu je završni turnir Kupa Hrvatske koji, uz OK Mursa, zajedničkim snagama organiziraju Odbojkaški savez Grada i Osječko-baranjske županije.


Uz "mursaše", sudjeluju još branitelj naslova Mladost Marina Kaštela, zagrebačka Mladost i Rovinj. Tek pod drugi put u povijesti ovog natjecanja (osječko izdanje je 20. po redu), Final Four se igra u gradu na Dravi.

Drugi put u Osijeku

Prije devet godina, tadašnji OK Osijek igrao je u finalu, gdje je slavila zagrebačka Mladost. A upravo su "mladostaši" suparnici domaćina u večerašnjem polufinalu. Prije njih, dvostruki program otvaraju Kaštelani i Rovinj. Osječki odbojkaši svakako nisu bez ambicija u ovom društvu. Mursa je trenutno vodeća na tablici Prve lige, trener Leonard Barić na okupu ima kadar koji se zasigurno može nositi s najboljim momčadima u državi, što dvije Mladosti svakako i jesu posljednjih godina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U polufinalu nas čeka odbojkaška institucija. Znamo tko je Mladost, bez obzira na to u kakvom sastavu igra, stoga nas čeka zahtjevan posao u prvoj utakmici - priznaaje trener Murse, koja još nikad nije svladala Mladost u službenim ogledima.

Već i vrapci na grani znaju da je zagrebački klub po trofejima daleko ispred svih.

"Mladostašima" 16 trofeja

Od dosadašnjih 19 kupova, Mladost ih je osvojila 16, primat su im dvaput uzeli Kaštelani i jednom Varaždin. Može li ih na putu do novog naslova zaustaviti Mursa?

- Ništa se ne može sa sigurnošću prognozirati u ovakvim dvobojima. Naravno da je naša želja velika, motiva neće nedostajati, ali za pobjedu treba i više od toga. Mursa je tijekom sezone pokazivala dobra, ali ponekad i nešto lošija lica. Bilo je oscilacija, ali bez obzira na njih, znam da momčad ima kapacitete da se nosi sa svima u državi. Stoga najaviti da ćemo sigurno u finale ili nešto slično nije primjereno, ali sigurno da nam ambicija ne nedostaje. Najvažnije je odigrati kvalitetnu utakmicu, a u tom slučaju imamo izgleda, imamo pravo na optimizam - naglašava Barić, svjestan da su pred njegovim igračima najvažnije utakmice u godini. Mladost je prva na redu, Mladost koja i kad nije na razini slavnih dana ima u svojim redovima četiri reprezentativca (Mihalj, Colić, Šarčević, Tropan) i koja je na svakom turniru favorit za trofej. Osječki ljubitelji odbojke bili bi zadovoljni da ovaj put ostanu i bez finala.
[blockquote]RASPORED

l UTORAK

16,30: Mladost Marina Kaštela - Rovinj

19,00: Mursa - Mladost (Z)

l SRIJEDA

16,30: utakmica za 3. mjesto

19,00: finale


Besplatan ulaz

Domaćin želi na tribine male dvorane Gradski vrt privući što veći broj gledatelja. Stoga je odluka da oba dana završnog turnira ulaz za sve zainteresirane bude besplatan. Ovaj novogodišnji poklon treba iskoristiti i doći dati podršku Mursi u borbi za što bolji plasman.

Vukovarke brane u Rijeci

Usporedo s osječkom završnicom, u Rijeci Final Four igraju odbojkašice. Naslov pobjednica brane Vukovarke, koje turnir u16,30 sati otvaraju protiv Kašela DC. Drugi par čine Rijeka - Split 1700.[/blockquote]

 

TEKST: Nino BENČINA (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!