Sport / Odbojka

Drama i preokret Murse za prve bodove u novoj sezoni

Drama i preokret Murse za prve bodove u novoj sezoni

Prava drama se odvijala u osječkom Gradskom vrtu u susretu između Murse i Centrometala. Gosti su poveli 0-2 u setovima, no mlada i borbena ekipa Murse je pokazala veliki karakter i zasluženo slavila 3-2.

"Moja ekipa je danas odigrala strašnu utakmicu. Prvo bih želio čestitati svojim igračima na borbenoj igri i velikom karakteru koji su pokazali, ali i Centrometalu koji je odigrao fantastičnu utakmicu, pogotovo u prva dva seta. Mi smo u utakmicu ušli dosta nesigurno na prijemu, previše smo grešaka radili u defanzivnom dijelu, međutim uspjeli smo se pribrati, počeli smo se držati plana i na kraju je to urodilo plodom. Imali smo manjih problema sa sastavom uoči ove utakmice, prvi libero Davor Dominiković još nije dobio papire, dok nam se i drugi libero Marin Marinović razbolio te nije mogao doći na utakmicu. Tako je na poziciji libera danas odigrao Marko Oršolić i moram ga pohvaliti na odlično odigranoj utakmici"– izjavio je trener domaćinske ekipe Robert Celan.

Centrometal je u utakmicu ušao odlično. Posebno treba istaknuti tehničara Kristijana Gotala koji je dijelio fantastične lopte tijekom čitave utakmice te korektora Dražena Vinceka koji je odigrao odličnu utakmicu. Prva dva seta su bila u znaku Centrometala i Mursa je bila primorana izvesti neke promjene u svome sastavu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tijekom drugog seta je u igru ušao najiskusniji igrač i trener Robert Celan te je njegovim ulaskom na teren ekipa dobila dodatnu dozu samopouzdanja. Mursa se u tim trenucima posložila, pogotovo u defanzivnom dijelu te se utakmica sve više okretala na njihov mlin. U ključnim trenucima trećeg, četvrtog i petog seta, Mursa je fantastično reagirala u bloku, a u tom segmentu posebno treba istaknuti Krešimira Prlića i Dragana Puljića.

Zaista predivna odbojkaška večer u Osijeku, gledatelji su stvarno mogli uživati u ovakvoj izvedbi odbojkaša. Ova sezona će biti jako zanimljiva i izjednačena do samoga kraja jer su sve ekipe jako kvalitetne i svaki bod će biti jako važan. U tom segmentu će svakako pomoći i publika koja bi mogla biti sedmi igrač. U Hrvatskoj se igra dobra odbojka, u klubovima se naporno trenira i pozivaju se gledatelji da dolaze u što većem broju u sportske dvorane i da podrže svoj klub korektnim navijanjem.

U sljedećem kolu ekipa Murse odlazi na gostovanje u Rovinj, dok Centrometal dočekuje HAOK Mladost.

MOK Mursa – OK Centrometal 3-2 (22-25 17-25 25-22 25-23 15-8)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!