Sport / Odbojka

Mursa u odličnoj atmosferi ipak izgubila

Mursa u odličnoj atmosferi ipak izgubila

U Osijeku je odigrana jako zanimljiva i neizvjesna utakmica. Poveo je domaćin, ali gostujući sastav je na kraju slavio rezultatom 1-3 (25-18 22-25 24-26 24-26).

U prvom setu su Kaštelani poveli 2-5, međutim Mursa okreće rezultat i na kraju uvjerljivo slavi sa 25-18.

U drugom setu Kaštelani ulaze puno ozbiljnije i brzo prave veliku prednost. Na prvom tehničkom time-outu je 4-8, na drugom čak 9-16. Polako Mursa dolazi do 12-16, 19-21, a zatim i do 21-22. Trener Rančić je u tim trenucima zatražio time-out kako bi se njegova ekipa smirila i na kraju su ipak zadržali mirnoću i slavili 22-25.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Početak trećeg seta je počeo neizvjesno, Kaštela ima vodstvo od 7-8, a na drugom tehničkom time-outu imaju 14-16. Ipak, Mursa dolazi do vodstva 18-17, da bi za nekoliko trenutaka Kaštela vodila 18-20. Na 20-20 je poravnao danas odlični Vojak i to odličnim blokom, a zatim pogreška Kaštelana donosi prednost Osijeku od 21-20. Kod 22-21 dogodila se prekretnica seta. Celan je odlično servirao, Kaštelani su napali, međutim od bloka je lopta došla do igrača Murse. Prvo Prlić nije prošao, a zatim ni Celan, a kad se lopta od kaštelanskog bloka odbila, Celan ju je jedva stigao i njegova lopta se dugo šetala po mreži i na kraju završila vani. Publika je u transu i nevjerici. Kod 24-25 za Kaštelane, Andrić silovitim servisom riješava set.

U četvrtom setu Kaštelani na prvom tehničkom time-outu imaju 6-8, da bi na drugom već imali 10-16. Činilo se da se igra Murse raspala, publika je stala navijati i kao da su se svi pomirili s porazom. Ipak, na servis dolazi danas odlični Kristijan Šućur koji radi nevjerojatnu seriju i Mursa pravi seriju od 8-0 i dolazi do vodstva 18-16. Kaštelani dolaze k sebi, imaju prednost 18-19, ali ponovno gube tri poena zaredom i Mursa ima veliku prednost. Kod 23-21 za Mursu dolazi do velike pogreške sudaca. Nakon napada ekipe Kaštelana, Prlić se baca i stiže tešku loptu koja poslije njega udara u pod, ali suci to ne vide i igra se nastavlja. Kaštelani su promašili napad i Mursa vodi 24-21, a gosti žestoko reagiraju zbog previda sudaca. I kada su već svi bili uvjereni da će se igrati peti set, to se ipak nije dogodilo. Colić je servirao 4 puta zaredom i Kaštelani dobivaju set s 24-26.

- Prvo bih čestitao svojim momcima na nova tri boda i šestoj pobjedi u nizu, međutim jako sam ljut i jako sam nezadovoljan utakmicom. Previše grešaka smo danas napravili i da je Mursa bila ozbiljnija, siguran sam da bi slavila uvjerljiva tri boda. Ono što je nama sigurno bila otegotna okolnost je da smo putovali skoro 9 sati i to se osjeti, isto tako imamo prilično mladu ekipu na ključnim pozicijama, a to su dizač, primač i korektor, i to se danas osjetilo. Gomila pogrešaka, pogledat ću statistiku, ali mislim nekih 30 grešaka, a vjerujte mi ako napravite toliko pogrešaka teško dobivate utakmicu. Čestitao bih domaćinu, želim da se vrate na stare staze jer to je ipak veliki odbojkaški centar, a mi ćemo nastaviti i dalje raditi. U subotu imamo derbi s Mladosti, očekujemo punu dvoranu i idemo po novu pobjedu – izjavio je trener Kaštelana Ivan Rančić.

- Na knap smo izgubili od Kaštele 3-1, vidi se da smo dali sve od sebe na terenu. Gledatelji su mogli otići zadovoljni iz dvorane, ipak smo pokazali da možemo s prvakom i trenutno najkvalitetnijom ekipom u Hrvatskoj – izjava je korektora Murse Krešimira Prlića.

- Odlična utakmica, vidi se da su igrale dvije mlade ekipe, izostavivši Celana i Puljića. Igrali smo protiv prve ekipe u državi i pružili smo jako dobar otpor. Imali smo svoje šanse, tri set lopte u ovom zadnjem setu i vidi se pomak prema gore. To je ono što smo i očekivali kada su nam se dogodili problemi i sve je to u redu. Na kraju se mrtvi broje – zaključio je predsjednik Murse Ivan Trusić.

Kaštelani su i dalje na vrhu prvenstve ljestvice s 18 bodova, dok se Mursa nalazi na 5. mjestu s 3 boda. U idućem kolu Kaštelani dočekuju HAOK Mladost, a Mursa-Osijek ide u goste Centrometalu.

Autor: Mario Šalinger


Izdvojeno

Reci što misliš!