Sport / Odbojka

Mursa uvjerljiva protiv Črečana

Mursa uvjerljiva protiv Črečana

Odigrana je utakmica 12. kola između osječke Murse i Centrometala iz Črečana. Iako smo prijašnjih nekoliko utakmica redovito gledali dramu i veliku neizvjesnost između ove dvije ekipe, ovoga puta to se nije dogodilo. Mursa je slavila vrlo uvjerljivo s 3-0 (25-22 25-16 25-21).

Početak susreta je odmah pripao Mursi. Kod 3-2 na servis dolazi Prlić koji servira do 5-2, a nakon njega dolazi kapetan Suk koji također odlično servira te Mursa već na prvom tehničkom time-outu ima prednost od 5 poena razlike. Kod 12-6 gostujući trener je primoran zvati time-out i to je urodilo plodom. Kurteš odličnim servisima smanjuje prednost na 12-9 te je na drugom tehničkom time-outu bilo 4 poena razlike. Centrometal se kod 17-15 približio na samo dva poena razlike, međutim Mursa ponovno odlazi na 19-15. Centrometal je malo zakomplicio situaciju kada su ponovno došli do 22-20 i natjerali domaćeg trenera Tomu Pauna da zatraži svoj prvi time-out. Ipak, za potpuni preokret to nije bilo dovoljno.

U drugom setu Mursa ponovno kreće silovito. Prvo je Gotal na servisu zatresao mrežu, a Celan dobro servirao za početnu prednost Murse od 3-0. Na prvom tehničkom time-outu je 8-3, a ubrzo Mursa odlazi i na 12-4 gdje je odličan bio srednji bloker Puljić. U tim trenucima se gotovo igrao egzibicijski meč pa je tako mladi tehničar Šućur poput kakvog iskusnog tehničara odlično vidio prazninu u polju i na drugu loptu odlično skuhao. Suigrači oduševljeni, publika još više. Sve je to razljutilo jako raspoloženog Kurteša koji silovito poentira po paraleli. Tehničar Gotal ima samo raspoloženog Kurteša i opet mu daje loptu, a ovaj ponovno puca po paraleli, međutim ovoga puta u out. Kurteš se ljuti jer je smatrao da je lopta bila dobra, ali je ostao hladne glave i odlično skuhao preko bloka Murse već idući napad. Na drugi tehnički time-out se odlazi s prednošću 16-8, a Centrometal je uspio smanjiti zaostatak na 18-14. Ipak, Mursa ne dopušta iznenađenje i set osvaja rezultatom 25-16.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U trećem setu napokon gledamo Centrometal. Gotal servira odlično, odvaja Mursaše od mreže i svojoj momčadi donosi prednost od 1-5. Tomo Paun ništa ne prepušta slučaju i odmah zove time-out. Mursa osvaja poen, a tada Trusić vrlo neugodnim servisima pravi probleme gostujućem prijemu, a na to sve se priključuje danas odlični blok Puljić-Prlić i rezultat je već 5-5. Centrometal osvaja poen i na servis dolazi danas odlični Kurteš, međutim ima problema s nogom i jedva hoda. Servirao je s mjesta, međutim Mursa nije uspjela poentirati i Centrometal ponovno ima prednost od 5-7. Gostujući igrači se brinu za Kurteša hoće li moći nastaviti, no Gotal ga provocira i daje mu loptu, a ovaj odlično kuha za prednost 6-8. Na servis Puljića Mursa se priključuje na 9-9, a kod 14-14 Prlić servisom vraća prednost Mursi i na drugom tehničkom time-outu je 16-15. Suk odlično servira i donosi prednost svojoj ekipi od dva poena, no Centrometal se ponovno vraća u igru blokom za 20-20. Prlić ne dopušta iznenađenje, Šućur mu daje odličnu loptu, a ovaj silovito poentira za 22-20, a nakon toga ponovno jednom laganom plasiranom loptom za 23-20. Kod 23-21 servira Trusić koji ponovno neugodnim servisima donosi pobjedu Mursi.

Nakon prvog dijela sezone u kojem je Mursa imala dosta problema, čini se kako ova uprava odlično radi svoj posao. Doveli su trenera Pauna koji je bio pun pogodak. U dva mjeseca koliko je na klupi Murse, u prvenstvu je ostvario 2 pobjede i 2 poraza. Dakle, otkad je došao na klupu Murse, Mursa je osvojila 7 bodova od ukupnih 12. Rezultat vrijedan svakog respekta, a taj rezultat još više dobiva na težini ako se uzme u obzir da su igrali protiv zagrebačke Mladosti u gostima te protiv Marine Kaštele, također u gostima gdje su bili vrlo blizu pobjede. U pripremnom razdobolju se radilo punom parom, dečkima je dao samo tri dana odmora za Božić i dva dana za Novu godinu i rezultati se vide. Mursa je danas djelovala uigrano, igrala je brzo i tečno, a napokon imaju i libera Dudaša kojemu je to prirodna pozicija i koji je odlično odigrao u obrani.

Centometal nije odigrao utakmicu kakvu smo navikli gledati od njih. Gotal je standardno dobar, a danas je imao jako raspoloženog Kurteša koji je odigrao odličnu utakmicu, a tu i tamo je bljesnuo Vincek.

Prvenstvo se nastavlja već sredinom idućega tjedna. Centrometal će ugostiti zagrebačku Mladost, a Mursa putuje u Rovinj.

Autor: Marko Šalinger


Izdvojeno

Reci što misliš!