Sport / Odbojka

'Ja sam 7. Igrač moje škole'

'Ja sam 7. Igrač moje škole'

Odbojkaški klub 'Mursa' danas je osječkom Zoo hotelu održao tiskovnu konferenciju na kojoj  su predstavnici i suradnici kluba podijelili razne informacije vezane uz dosadašnje uspjehe i poraze, treninge, trenutačno stanje u klubu te neke novitete vezane uz izvrsnu i perspektivnu priču pod nazivom „7. igrač Osijeka“.



OK 'Mursa' je prošlogodišnji osvajač Hrvatskog odbojkaškog kupa i aktualni viceprvak Hrvatske, te se takav pokazao kao perspektivan i kvalitetan klub koji svoj trud i volju ne ulaže samo u sebe, već i u one koji ih najviše bodre – navijače!
Priča o '7. Igraču Osijeka' nastala je kao želja za oživljavanjem osječkog sporta koji je u određenim segmentima kroz godine izgubio na važnosti koju po njihovom , a i našem mišljenju itekako zaslužuje.

Ovim projektom pokušati će odbojku i sport kroz različite aktivnosti i humanitarna dijela približiti svojim vjernim navijačima te od svake utakmice stvoriti atmosferu i mjesto za zabavu i obitelj.

U svojim navijačima vide veliku podršku, pa na zanimljiv način ovim projektom pokušavaju svojim najvatrenijima poslati povratnu informaciju jer kako kažu predstavnici kluba „zapravo jedni dolazimo podržati druge“.

Nakon odabranih šest veličanstvenih osječkih sportaša (David Šain – veslanje; Robert Seligman – gimnastika; Dražen Čavar – futsal; Helena Janson – padobranstvo; Ivan Horvat- atletika; Robert Celan – odbojka; ), došao je na red i tajanstveni sedmi igrač Osijeka kao predstavnik navijača. Na  svojoj Facebook stranici projekta navode kako je odluka o zadnjem veličanstvenom igraču bila najteža, ali su sigurni kako su dobro odabrali.

„On je neke navijačke skupine u gradu i stvarao, on je istinski kohortaš, vrhunski poznavatelj osječkog sporta. On je Mario Mihić, popularni Miha. Sportski novinar jedne osječke radio postaje, posjetitelj svih sportskih terena i u gradu,a i šire, pa čak i onda kada mu to nije u opisu posla i sigurni smo da ste njegov glas svi već čuli."

Ovim putem mu kao predstavniku svih sportskih novinara u gradu, mi odajemo počast za sav trud koji ulažu u napredak osječkog sporta.

Miha nam je između ostalog rekao: "Osječki sport kaska, kaska u mnogočemu, ali tu smo gdje jesmo. U našem ambijentu, moramo biti realni, teško je privući sponzore, međutim nije uvijek sve samo do novca. Izgubio se onaj osječki duh, onaj entuzijazam, i drago mi je da i vi radite nešto po tom pitanju jer rijetke su to situacije u ovoj našoj sredini, a barem bez pokušaja da se nešto pokrene iz ove učmalosti u kojoj je grad nema niti napretka". (moramo reći da je Miha nevoljko izgovorio riječ učmalost). Puno nam je toga još Miha rekao, ali ne stane u ovih nekoliko redaka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Neka Osječki 7. igrač bude dobri duh osječkog sporta koji će pokrenuti taj entuzijazam, a Mihi želimo da njegov glas još dugo prenosi samo dobre vijesti osječkog sporta.“

No, to nije sve! Još jedna vrlo bitna komponenta projekta je i odlična ideja  pod nazivom 'Ja sam 7. Igrač moje škole'. Ovaj projekt odnosi se na sve mališane 5. i 6. razreda osnovnih škola kojima će se pružiti prilika da sudjeluju u odbojci i okupe svoje ekipe. Cijena od 10 kuna na odbojkaškim utakmicama vrlo je simbolična, a uz nju će svaki posjetitelj dobiti konzumaciju za piće te uz sve to pripomoći i humanitarnoj akciji po kojoj 4 kuna od ukupne cijene karte odlaze u nagradni fond koji će pri završetku projekta biti dodjeljen onoj školi s najvećom ekipom.

Na tiskovnoj konferenciji, predstavnici kluba s nama su podijelili i kratki video isječak o OK 'Mursa' za koji je zaslužan Sebastijan Dumančić te također predstavili rebranding kluba koji je sastoji od novog loga i tipografije na dresovima osječke ekipe, no i dalje sa prepoznatljivim bojama našega kluba.

Za kraj moramo napomenuti kako nam je iznimno drago vidjeti da u Osijeku i dalje postoje perspektivni ljudi i ideje koje su hvale vrijedne te ovim putem iskreno želimo da ovaj projekt zaživi i probudi u svima zdrav, sportski duh te sve pozitivno što dolazi uz njega. A dečkima iz kluba Mursa želimo i puno uspjeha na utakmici koju će ovog vikenda odigrati u Sisku.


Izdvojeno

Reci što misliš!