Sport / Odbojka

Pobjede osječkih ekipa u odbojkaškom prvenstvu

Pobjede osječkih ekipa u odbojkaškom prvenstvu

Odbojkaši osječke Murse slavili su u derbiju kola protiv Centromatala. Iako je prvi set pripao Centrometalu, Mursa je na kraju uzela sva tri boda slavivši rezultatom 3-1 (19-25 25-18 25-20 25-20).


U prvom setu Mursa je krenula dobro. Već na samom početku utakmice stvaraju razliku gdje kod rezultata 8-5 trener Kirić poziva prvi time-out. Ubrzo je Mursa otišla i na 10-5, ali do tehničkog time-outa ta se prednost topi i rezultat je 12-9. Kurteš od bloka poentira za 12-10, a zatim odličnim servisom osigurava kontru svojoj ekipi koju iskorištava Posavec nevjerojatnom dijagonalom u drugi metar. Kod 16-17 greška u redovima u Murse i trener Paun je primoran zvati time-out, međutim Centrometal je ekspresno riješio prvi set rezultatom 18-25.

U drugom setu Bogdanović as servisom donosi prednost od dva razlike, međutim tu razliku smanjuje Kurteš također odličnim servisom. Mursa odlazi na 6-2 i Centrometal zove time-out. Mursaši su tu prednost znali sačuvati do kraja seta i izjednačili su rezultat na 1-1.

Bogdanović opet glavni na servisu te uz nekoliko promašaja gostiju Mursa ima 5-2, a ubrzo i 7-3. Na tehničkom time-outu je 12-8, ali tada Demirović bez bloka prolazi za 12-9 i Kurteš dolazi na servis. Dvama odličnim servisima donosi 2 poena svojoj ekipi i trener Murse zove time-out. Kurteš opet ponovno odlično servira, a Suk šalje loptu u out i rezultat je 12-12. Kod 14-14 Kurteš plasiranom loptom iz drugog polja donosi i vodstvo svojoj ekipi, ali tada Suk poentira za 15-15, a zatim jakim servisom pravi problema na prijemu. Blokom Puljića Mursa ponovno ima prednost, a u tim trenucima Kurteša hvata grč i ostaje ležati na parketu. Ubrzo se pridiže, a kapetan u redovima Murse gađa upravo Kurteša koji ne prima dobro i Mursa odlazi na 17-15. Do kraja seta su uspjeli sačuvati prednost i povesti 2-1 u setovima.

U četvrtom setu velike oscilacije jedne i druge momčadi. Kod rezultata 5-2 za domaće, prednost povećava Krešimir Prlić dvama odličnim servisima što trenera Kirića navodi na još jedan time-out. Ubrzo se i ta prednost topi gdje Centrometal stiže na 9-8, a zatim i 10-10. Bogdanović na servisu i Mursa odlazi na 14-10, ali kod Centrometala također i Kurteš na servisu pa je rezultat 14-14. Mursa odličnom igrom u polju ponovno dolazi do prednosti 18-14, a vjerovali ili ne, Centrometal to ponovno stiže. Došao je Centrometal na 18-17, ali izjednačenje spriječava Prlić. Kod 19-17 Mursa ima kontru, a ulogu tehničara preuzima srednjak Puljić koji daje nevjerojatnu loptu iza leđa Prliću, a Prlić od bloka riješava poen i Centrometal se više nije uspio priključiti.

-U sve tri dosadašnje utakmice smo izgubili taj prvi set, ne znam uđemo li opušteno u set, ali to ćemo sigurno morati poboljšati. Poslije kada smo smirili prijem i kada smo počeli igrati onako kako igramo na treningu, to je bilo zadovoljavajuće i na kraju rezultat 3-1 te nova tri boda, a ujedno smo i preskočili Centrometal na ljestvici. S obzirom na njihove prve dvije utakmice koje su glatko pobjedili, mislim da danas nisu bili na svojoj razini koju očekuju, ali prvenstvo je tek počelo i nitko od nas još nije na 100%, tako da ćemo kroz sljedeće utakmice doći na razinu na koju svi očekujemo – izjavio je nakon utakmice tehničar Murse Jurica Šućur.

U idućem kolu koje se igra u petak Mursa dočekuje Sisak, a Centrometal u derbiju kola dočekuje aktualnog prvaka Marinu Kaštelu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osječanke upisale prvu pobjedu

Nakon neuspjeha protiv Nove Gradiške i Dubrovnika, Osječanke su uspjele upisati prvu pobjedu u prvenstvu protiv Đakova rezultatom 3-0 (25-21 25-22 25-15).

U prvom setu dosta oscilacija i s jedne i s druge strane. Osječanke su povele 5-2, ali stanje na semaforu se ubrzo mijenja gdje ekipa Đakova dolazi do velike, i pomalo neočekivane prednosti od 6-10, a ubrzo i 7-12. Novi trener ŽOK Osijeka, Dario Fančović, uspijeva razbuditi svoje djevojke koje ubrzo okreću rezultat u svoju korist. Osječanke ekspresno dolaze do prednosti od 16-13 što trenera Božića tjera na time-out, ali Đakovčanke nisu uspjele priprijetiti.

U drugom setu 8-3 za domaće igračice, ali Đakovčanke su uporne i borbene te dolaze do 17-16. Domaći sastav se ponovno odvaja na 23-16 gdje je pucački vrlo raspoložena Dunja Novalić kao i u prvom setu. Kako to u ženskoj odbojci često biva, ništa nije riješeno do posljednjeg poena. Gošće ponovno dolaze na samo poen zaostatka, međutim više od toga Osječanke nisu dale.

U trećem setu gošće nisu uspjele pružiti veliki otpor. Već na početku seta Lea Grahovac radi seriju servisa za početnu prednost od 5-0, a kasnije su domaće igračice samo održavale i postepeno povećavale svoju prednost.

U sljedećem kolu Osječanke dočekuju ekipu Rijeke, a Đakovčanke dočekuju ŽOK Drenovu.

Auto: Marko Šalinger

  


Izdvojeno

Reci što misliš!