Sport / Odbojka

Mursa u odličnoj formi dočekuje play-off

Mursa u odličnoj formi dočekuje play-off

Mursa će u petak odigrati prvu utakmicu četvrtfinala za prvaka Hrvatske, a protivnik je neugodni Rovinj. Zbog teške financijske situacije u osječkim redovima, odlučeno je kako će odbojkaši Rovinja doći u Osijek i odigrati dvije utakmice u dva dana, točnije u petak i subotu.

Prije velikog sraza s Rovinjom razgovarali smo uz sunčanu osječku Promenadu s domaćim strategom Tomom Paunom koji je jako dobro posložio redove Murse pa tako Osječani u završnici sezone igraju sve bolje i bolje.

-Jako sam zadovoljan svojom ekipom, pogotovo ovu zadnju utakmicu gdje smo ispoštovali sve što smo se dogovorili. Uzeli smo brončano odličje što je odličan rezultat uz uvjete kakve imamo u klubu, ali moji dečki su to itekako zaslužili – ponosan na svoje momke izjavljuje strateg Murse.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Mursi se afirmiralo i nekoliko mladih igrača. Tu prvenstveno moramo spomenuti mladog Juricu Šućura koji igra na mjestu tehničara, a koji je tek prošle sezone debitirao za prvu ekipu.

-Jurica je igrač za kojeg se nije niti znalo prošle sezone. Situacija je bila takva da se borio s Andrejom Papom za to mjesto i pred kraj sezone se izborio za prvi sastav. Ove sezone na mjestu tehničara imamo još Marka Maroševića i Bornu Šimunića koji se s Juricom bore za sastav. Uskočili su nekoliko puta i odigrali vrlo dobro te očekujem od njih da se u potpunosti afirmiraju u narednih par sezona. U ovoj zadnjoj utakmici protiv Siska Jurica je odlično reagirao, sve što smo razgovarali prije te važne utakmice je ispoštovao i momak polako stasava – ističe Paun.

Mursa je dosta rotirala i pozicije igrača. Pojačanje Marko Kepčija je igrao poziciju primača, a tu su bili još Bogdanović, Suk, Vojak, Oršolić te braća Vranješ. Odlaskom braće Vranješ i Puljića promijenilo se dosta stvari. Marko Kepčija prebačen je na svoju prirodnu poziciju srednjeg blokera uz Kristijana Šućura, a Bogdanović u posljednje vrijeme igra libera.

-Davor Bogdanović je po meni, uz Šarčevića, jedan od najboljih libera lige, iako je njegova prirodna pozicija primač. U Zagrebu je tu poziciju odradio odlično, a pohvalio ga je i naš najtrofejniji odbojkaški trener Vladimir Janković. Ivan Oršolić je poziciju libera odrađivao vrlo dobro kada je igrao, međutim Bogdanović je sada uskočio na to mjesto i ja sam jako zadovoljan njegovim izdanjima. Uz sve te rotacije, iskočio je Marko Oršolić u prvu postavu, dečko koji na početku sezone nije bio niti u 12. Marljivo je dolazio na treninge, slušao je ono što sam od njega tražio i sada je uz Suka iskočio u prvi plan na mjestu primača. Veliki je potencijal, prstima igra odlično, ali svakako da još ima jako puno prostora za napredak u svim segmentima svoje igre. Uz ovakav pristup na pravom je putu da postane odličan igrač – zadovoljno je govorio trener Paun o napretku svojih igrača.

Iako je vrlo teško financijsko stanje u Mursi, a o tome se dosta govorilo u medijima posljednjih dana, većih pomaka nema. No, Tomo Paun vrlo je optimističan.

-Pred nama su sada dvije ili tri vrlo važne utakmice s Rovinjom. Prvu utakmicu smo dobili 3-0 na domaćem terenu, međutim u Rovinju smo jedva izvukli živu glavu i zato moramo biti jako oprezni. Ne smijemo nikoga podcijeniti. Misli su nam u potpunosti usmjerene na Rovinj, a dalje ćemo vidjeti što će biti. Volio bih da odigramo što više utakmica u play-offu i da pokažemo da možemo, a uvjeren sam da će moji momci reagirati na pravi način i da će ostaviti srce na terenu – zaključuje Paun.

Vrlo je nezahvalno upitati trenera jedne ekipe tko je njegov favorit za naslov, međutim…

-Pa ja bih se složio sa svojim kolegom Pavičićem. Možda je Kaštela neki blagi favorit za naslov jer su tijekom cijele sezone pokazali konstantu, ali prva četvorka je pobijedila sve ekipe i svi imaju svoje šanse za naslov te je vrlo teško bilo što prognozirati – za kraj razgovora nam je rekao Tomo Paun.

Kao što je bilo prognozirano prije početka sezone, ova sezona uistinu i je najzanimljivija. Ostaje samo vidjeti tko će i na koji način iskoristiti svoje prilike. Prva utakmica u Osijeku na rasporedu je u petak u 18:00 sati, a druga u subotu u 15:00 sati, također u Osijeku.

Autor: Mario Šalinger

   


Izdvojeno

Reci što misliš!