Sport / Odbojka

Odbojkašice Linge najbolje u trećoj ligi

Odbojkašice Linge najbolje u trećoj ligi

Dana 23.04.2016. g. u dvorani Gradski vrt odigrano je zadnje kolo ovogodišnje 3. Nacionalne seniorske lige regije istok u kojemu je Odbojkaški klub Linga iz Osijeka završio ovosezonski niz pobjeda slaveći protiv ŽOK-a Nova Gradiška rezultatom 3:0. 

Odbojkaški klub Linga, čije su igračice ujedno i aktualne prvakinje Republike Hrvatske u kategoriji mlađih kadetkinja, tako se okrunio još jednim velikim uspjehom, prvim mjestom u 3. Nacionalnoj seniorskoj ligi regije istok, za što je gosp. Andrija Vučković, predsjednik Županijskog odbojkaškog saveza, uručio pehar kapetanici OK Linge Miki Grbavici.

Ekipa OK Linge odigrala je cijelu sezonu bez ijednog poraza čime su djevojčice dokazale svoju iznimnu kvalitetu, predanost i ustrajnost u ostvarivanju zacrtanih ciljeva. Zauzimanjem prvog mjesta na tablici 3. lige, OK Linga ostvarila je pravo nastupa u 2. Nacionalnoj seniorskoj ligi regije istok u sljedećoj sezoni.

Ovom je prigodom trenerica Mihaela Grbavica izjavila:
„Izuzetno se ponosimo ovom generacijom mladih igračica, koje svakoga dana stasaju u sve bolje i snažnije sportašice. Pokazuju to napretkom u svakom pogledu, rezultatima (cijelu su sezonu u 3. seniorskoj ligi i u mlađekadetskoj kategoriji igračice OK Linge odigrale bez poraza), mentalnom snagom i ljepotom kojom odiše njihova igra i nastup.

Sve su djevojke vrlo dobre i odlične učenice, zaista vrijedno i predano treniraju, uče se svladavanju prepreka vlastita uma i tijela, uče se prihvatiti i dobre i loše strane pobjeda i poraza, dobrih i loših poteza, uče se graditi svoju osobnost na zaista savršen način, igrajući najljepši sport na svijetu.

Radujemo se idućoj sezoni i novim iskustvima, ali pred nama je, naravno, i jako puno posla. Državne prvakinje u mlađe kadetskom uzrastu moraju sada zapeti još više kako bi napredovale i dalje, jer tek smo na početku...pred njima i pred nama je još puno izazova, lijepih iskustava, novih učenja, sportskih uspjeha i neuspjeha. Sve to skupa jedna je lijepa životna škola u kojoj gradimo ljude budućnosti. Hrabre, vrijedne, strpljive, spremne nositi se sa svime što im daljnji sportski i životni put nose.“

   


Izdvojeno

Reci što misliš!