mihina lambada iz brazila | SiB.hr

mihina lambada iz brazila

Naš novinar Mario Mihić prati reprezentaciju i navijače na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Njegove dožlvljaje čitajte u ovoj kolumni.

Mihina Lambada iz Brazila: Bilo je po mnogo čemu - posebno

manaus wikipedia

Dok vi ovo čitate, vaš je izvjestitelj u međuvremenu napustio poprište Svjetskog nogometnog prvenstva. Prošla su moja 22 brazilska dana i došlo je vrijeme za povratak kući.

Mihina Lambada iz Brazila: Helikopteri umjesto taksija

saopaulo1 

Neki ga zovu gradom – monstrumom, drugi betonskom prašumom, a oni koji u njemu žive ipak mu tepaju „Sampa“. Mnogi među njima nikada se nisu imali prigodu niti slučajno susresti, a kamoli upoznati negdje u Sao Paulu, najvećem gradu južne Zemljine polutke s njegovih oko 12 milijuna stanovnika.

Mihina Lambada iz Brazila: I pilot je čekao rasplet u penalima

brazil-cile

Ne znam je li to još negdje moguće, ali je Brazil očito u mnogo čemu poseban, naročito kada je priča vezana uz nogomet.

Mihina Lambadaiz Brazila: Rado bih se ovdje vratio

salvador

Došlo je vrijeme za oproštaj od Praije do Forte, nepregledne plaže, kornjača, klinaca i klinki s kojima sam zaigrao nogomet i svih ovih dobroćudnih ljudi čiju ću susretljivost zasigurno dugo pamtiti.

Mihina Lambada iz Brazila: U društvu s kornjačama

kornjaca 

Praija do Forte, u kojoj su do eliminacije boravili hrvatski nogometaši, i dalje je u nogometnom ritmu. Ipak je ovo poznata turistička destinacija u državi Bahia, pa u shopping i na kupanje svrate i navijači onih reprezentacija koje dolaze na utakmice u obližnji Salvador.

Mihina Lambada iz Brazila: Umjesto u Fortalezi – na godišnjem odmoru

recife-stadion

Ipak je došao kraj ambicijama „Vatrenih“ na Svjetskom prvenstvu. Ugasile su se u Areni Pernambuco i umjesto priželjkivanog puta u Fortalezu, naši dečki su već na odmoru, daleko od Brazila.

Mihina Lambada iz Brazila: Konjanici jure gradskim ulicama

konjanik

Kiša nas je dočekala i u Recifeu, prati nas u stvari otkako smo doputovali na južnoamerički kontinent. Doduše, nikada još nije padala duže od 15-ak minuta, pa se na obzoru brzo iznova pojavi sunce.

Mihina Lambada iz Brazila: Dan prije sutra - Tko će koga poslati kući?!

cro mex

Niko Kovač igrao je na Svjetskom prvenstvu 2002. u Japanu u onom ogledu s Meksikancima koji su u Niigati slavili s 1:0 iako se o Hrvatskoj tada pričalo kao o favoritu.

Mihina Lambada iz Brazila: Bosonogi mladići i skoro ''oženjeni'' Miha

miha recife 01

Gledam ove klince na ulicama Praije do Forte i odmah mi kroz misli prolaze Ronaldinho, Ronaldo (onaj brazilski), Neymar i svi njihovi planetarno popularni prethodnici koji su kroz dugu povijest najuzbudljivije igre obilježili ne samo južnoamerički, nego i svjetski nogomet.

Mihina Lambada iz Brazila: Pobjeda za hvatanje zaleta

sib manaus

Baš je lijep osjećaj pobijediti na Svjetskom prvenstvu. Tako smo se i mi sinoć osjećali u Manausu, nakon dojmljivog trijumfa nad Kamerunom.

Mihina Lambada iz Brazila: Ni pljusak ne smeta Brazilkama i Hrvatima

miha-brazilke

Kiša nas je doslovno oprala sinoć u jednoj od dvije Fan zone u Manausu, ovoj nama bližoj, uz glasoviti Amazonas Theatre u centru grada. No, atmosfera je unatoč pljusku bila super i nismo baš žurili vraćati se u hotele.

Mihina Lambada iz Brazila: Sporazumijevanje mlataranjem rukama

miha brazil 1706 1

Ako i ne znate engleski, ili ga slabije koristite, niste u nekom posebnom problemu, ovdje u Brazilu. Uglavnom ga ne znaju ni Brazilci.

Mihina Lambada iz Brazila: ''Tri dana jahanja'' do sparnog Manausa

manaus wikipedia

Kad u istoj državi krenete na put avionom i imate tri uzlijetanja i slijetanja prije dolaska na konačno odredište, onda nije teško zaključiti koliko je uistinu Manaus udaljen od drugih brazilskih gradova u kojima se igraju utakmicu Svjetskog prvenstva.

Mihina Lambada iz Brazila: Provokator(i), špijun i gologuzani

trening reprezentacija 18

Imamo li balkanskog špijuna u Praiji do Forte? Netko je jučer „fotkao“ gole pojedine hrvatske reprezentativce na bazenu u glasovitom resortu Tivoli, a sumnja je, dakako, odmah pala na hrvatske novinare.

Mihina Lambada iz Brazila: Vikend u Salvadoru

salvador

Dočekao sam i prvi vikend tijekom boravka u Brazilu iako baš i nemam osjećaj da je subota. Nekako mi vrijeme prebrzo prolazi jer puno sati se provede na putovanjima, pa je teško govoriti o nekakvim konkretnijim obilascima gradova u kojima sam bio.

Mihina Lambada iz Brazila: Nishimuri jel ti se štuca?!

sudac neymar

Mislim da se Nishimuri cijelo vrijeme štuca nakon sinoćnjeg otvaranja Svjetskog prvenstva. Spominju ga Hrvati diljem planete jer nas je tako perfidno pokrao da bi se i FIFA morala sramotiti!

Najave događaja

Petak

Subota

Nedjelja