Sport / Nogomet

uskoro niču tribine

Zakuhtali se radovi na Pampasu: Pogledajte kako napreduje izgradnja novog stadiona

Zakuhtali se radovi na Pampasu: Pogledajte kako napreduje izgradnja novog stadiona
Facebook

Radove je obišao i predstavnik investitora, predsjednik NK Osijek Ivan Meštrović koji nije mogao zatomiti svoje zadovoljstvo

Radovi na izgradnji novog stadiona na Pampasu napokon su izdigli na površinu i konture nove osječke ljepotice već su vidljive. Topao i suh početak jeseni omogućio je da se radovi zakuhtaju punom parom i to u punom smislu riječi.

Odabir terena uz samu Dravu, poprilično je usporio dinamiku radova u prvoj fazi, objasnili su nam stručnjaci. U zemlju je trebalo ukopati čak 12 kilometara pilota uz posebno gusto postavljenu armaturu.

Radove je obišao i predstavnik investitora, predsjednik NK Osijek Ivan Meštrović koji nije mogao zatomiti svoje zadovoljstvo."Srce mi je stvarno puno kada sve ovo vidim. Vjerujem i svim dobronamjernim građanima i simpatizerima nogometa ne samo Osijeka već i puno šire. Da, zadovoljan sam dinamikom kojom teku radovi, a njihova izvedba je iznad očekivanih standarda. Sada se još vidi gomila armiranog željeza, a uskoro će, za koji dan, to biti i gomila betona. Sve teče prema planu. Ovo jesensko, iznimno toplo vrijeme omogućilo je da se kompenzira svibanj mjesec koji je obilovao velikim količinama kiše. Nisam stručnjak jer imam poslove i dolazim iz daleko toplijih krajeva pa mi je i sada ovdje malo hladnjikavo, ali vrijeme očito pogoduje građevinarima na zadovoljstvo svih nas, pa je napredak u izgradnji ovog vrijednog nogometnog kompleksa, kakav gradu, a i cijeloj Hrvatskoj treba, sve očitiji", izjavio je za Sportske Novosti predsjednik Meštrović nakon obilaska gradilišta.

pampas_stadion_4
Zavirite u unutrašnjost novog osječkog stadiona

Podsjetimo, ljetos je na  natječaju za glavnog izvođača radova izabrana lokalna osječka tvrtka "Eurokamen".Prvotno je najvljeno da će stadion biti gotov do ljeta 2020. godine, ali zbog zbog dugotrajne procedure ishođenja građevinske dozvole te problema s pristupnom cestom i natječajem koji će u konačnici vjerovatno biti poništen, stadion će biti završen tek u lipanj 2021. godine. No, sam stadion bi do sljedećeg ljeta već trebao biti pod krovom.

Kad bude završen, stadion će bit kapaciteta 12-13 tisuća, potpuno natkriven s tribinama blizu terena. Za one koji žele nešto ekskluziviji doživljaj utakmice tu će biti saune i jacuzzi iz kojih će se moći pratiti događanja na terenu.  Stadion se gradi u sklopu novog nogometnog kampa Škole nogometa NK Osijek.


Izdvojeno

Reci što misliš!