Sport / Nogomet

gubili 3:1 pa se spasili

Špoljarić spasio Osijek od poraza u Zaprešiću

Špoljarić spasio Osijek od poraza u Zaprešiću
Igor Kralj/Pixell

Nakon dva tjedna pauze nogometaši su se vratili na travnjake Prve HNL, a Osijek je gostovao u Zaprešiću protiv posljednjeg Intera.

Iako je bio apsolutni favorit i očekivala se nova pobjeda Osijeka, tek u posljednjim minutama bijelo-plavi su uspjeli isčupati bod.

Kulešević očito nije uspio složiti pobjedničku taktiku na prvoj utakmicu gdje nije bio trener s prefiksom v.d. pa će u nastavku sezonu morati riješiti prije svega problem agresivnosti i melankolije koja se uvukla u redove Osijeka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sve je dobro počelo za Osijek nakon što je Marić zabio u 22. minuti za 1:0 nakon što je Kleinheisler izborio 11-erac. No, umjesto da nastave lomiti suparnika, gosti su stali i to im se osvetilo kad je grešku Gutia iskoristio sjajni Serderov i zabio za 1:1.

Osijek - Inter
trener bijelo plavih nakon utakmice Kulešević: ''Smetali su nam vjetar i sunce. Na kraju sam zadovoljan bodom u Zaprešiću''

Izostanak Šutala zbog kartona očito je jako oslabio obranu Osijeka koja je u dosadašnjem dijelu prvenstva bila bolji dio momčadi, a Škorić nikako nije bio na reprezentativnoj razini koja se od njega očekuje. Tako je Serderov još jednom u 43. minuti prošao pored Gutia i Škorića za preokret u Zaprešiću na kraju poluvremena.

Nije se Osijek trgnuo ni u nastavku pa je Serderov kaznio još jednu grešku Škorića za veliki 3:1 u 63. minuti.

Tek to je upalilo alarm pa je Kulešević izvadio Gutia iz igre i pojačao napad s Ndckytom i Piljem koji su unijeli živost i pritisak pred gol domaćih.

To se Osijeku i isplatilo kad je prvo preko Lope kojem je idealno asistirao Mance smanjili na 3:2, a onda i golom za izjednačenje duboko u nadoknadi golom pomalo zaboravljenog Špoljarića.

NK Inter Zaprešić - NK Osijek 3:3 Fotogalerija

Spretno i sretno je tako Osijek došao do boda, ali i puno briga i glavobolje za sve navijače bijelo-plavih koji ne žele gledati ovakav Osijek i pitaju se zašto se mora gubiti kako bi se tek tad stisnulo protivnika kvalitete Intera. Osijek ima klasne igrače koji ne pokazuju svoj potencijal ili bolje rečeno pokazuju ga na mahove, a to nije dovoljno za klub koji pretendira na najviše prvenstvene domete. Meštrović je i dalje na potezu i morat će se duboko zamisliti oko sportske strategije prve momčadi. 

U sljedećem kolu Osijek igra u Maksimiru protiv Dinama, ali će prije toga odigrati i kup susret u Zadru protiv istoimenog domaćina.

Rezultati by SofaScore


Izdvojeno

Reci što misliš!