Sport / Nogomet

NK Osijek - NK Varaždin 2:2

Veliki kiks bijelo-plavih: Varaždin u zadnjim minutama utakmice s dva gola do boda

Veliki kiks bijelo-plavih: Varaždin u zadnjim minutama utakmice s dva gola do boda
Davor Javorovic/PIXSELL

U osmom kolu HT Prve lige Osijek je kiksom u svom Gradskom vrtu protiv Varaždina propustio uhvatiti priključak za Dinamom i Hajdukom. Nakon što su vodili 2:0, Osječani su sve prosuli u završnici utakmice za 2:2 remi...

Tvrdi defenzivni blok Varaždina bio je nepropustan za Skenderove trupe iz igre u početku utakmice. Srećom po njih, Osijek je imao prekide. Nakon 26 minuta jalovog posjeda domaćina i konkretnijih prilika gostiju, iz slobodnog udarca Varaždince "otvara" Mirko Marić za 1:0.

Varaždin koji je do pogotka igrao dobro i bio opasniji potpuno nestaje s terena nakon gola, a na njihovo mjesto došla je ona varaždinska ekipa iz prvih sedam kola koja se muči i koja leži na dnu tablice. Nezadovoljni Borimir Perković mijenja već u 41. minuti, na desnom boku umjesto Dominika Perkovića ulazi njegov imenjak Glavina.

Gradski vrt, 15.9.2019.: NK  Osijek - NK Varaždin 2:2 Fotogalerija

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U 38. minuti novi prekid i nova drama pred vratima Nevistića. Marin Pilj je izveo slobodni udarac s lijeve strane, a Nevistić je bio nemoćan. Lopta ipak pogađa gredu, a nakon odbijanca i gužve u šesnaestercu Varaždina Jugović ne uspijeva matirati Nevistića jer ipak puca preslabo.

To je bio znak za Osijek da se skroz razgoropadi. U 42. minuti nakon sjajnog solo prodora prvijenac za Osječane postiže Brazilac Igor Silva i već je 2:0. S tim rezultatom se i završilo prvo poluvrijeme koje se odigralo u dva dosta jasna dijela, onaj prije Marićevog gola koji su obilježili Varaždinci i onaj osječki nakon 26. minute.

U 53. minuti imamo prvu akciju vrijednu pažnje u drugom poluvremenu. Šorša se s lijevog krila zabada u šesnaesterac gostiju, no ipak puca pored gola. Šest minuta kasnije Skender mijenja po prvi put. Umjesto Mancea svoj debi u bijelo-plavom dresu upisuje Kongoanac Merveil Ndockyt.

Osijek je nastavio dominirati, a u 63. minuti vidjeli smo možda i najljepšu akciju do tog trenutka. Ndockyt lijepo izbacuje Šoršu na lijevo krilo, ovaj ulazi u kazneni prostor Varaždina i šalje povratnu loptu iz koje Marić pogađa vratnicu. U 67. minuti opet mijenja Varaždin, Vuk ulazi umjesto Posavca, a dvije minute kasnije još jednom puca Marić, i to glavom sa šest metara, ali i to ide ravno u Nevistića.

U 72. minuti Skender mora mijenjati još jednom, do tad vrlo dobri Pilj je završio na travi zbog ozljede i umjesto njega mora ući Žaper. Pet minuta kasnije napokon nešto i od gostiju. Lisakovič lijepo ulazi u kazneni prostor, ali gađa stativu osječkih vrata. DO 82. minute već su oba trenera potrošili svoje zadnje izmjene, svoje nastupe su upisali Lopa za domaće te Turčin za goste.

Pred sam kraj regularnog vremena, u 89. minuti Neven Đurasek sjajno izvodi slobodnjak s 25 metara i smanjuje na 2:1, a nakon toga na red dolazi prava drama. U drugoj minuti sudačke nadoknade Varaždin praktički ni iz čega dolazi do izjednačenja. Nakon loše izvedenog slobodnog udarca Osijeka sijevnula je kontra i Lisakovič zabija za 2:2. Revoltirana osječka publika s tribina traži Skenderovu ostavku, a Osijek je prosuo već praktički gotovu utakmicu.

Osječani su tako propustili priliku izjednačiti se s Hajdukom na drugom mjestu tablice, a Varaždin se ovim bodom približio Interu na devetom mjestu tablice. Osijeka u sljedećem kolu čeka gostovanje kod Lokomotive dok će Varaždinci ugostiti Dinamo.

Izvor: Sportnet

Rezultati by SofaScore


Izdvojeno

Reci što misliš!