Sport / Nogomet

osječki trener nakon derbija

Skender: ''Čestitam svojim igračima, psihološki nije bilo lako, znali smo da je velik ulog''

Skender: ''Čestitam svojim igračima, psihološki nije bilo lako, znali smo da je velik ulog''
Dubravka Petric/PIXSELL

Osijek je u Gradskom vrtu svladao Hajduka 1:0 i tako mu se približio na bod zaostatka i spriječio neko veliko odvajanje. Dino Skender bio je vrlo zadovoljan nakon susreta...

Nije bilo lako, ali Osijek je izvukao pobjedu. Prvo poluvrijeme Dino Skender okarakterizao je kao bolje za svoju momčad, a smatra kako hajduk niti nije stvorio neku veliku priliku.

"Prvo bih čestitao igračima na borbi. Psihološki nije bilo lako, znali smo da je velik ulog jer bi se ove momčadi gore odvojile da smo izgubili. Drago mi je da smo nakon ona dva derbija koja smo odigrali jako dobro i nismo uzeli plijen, ponovno odigrali odlično i drago mi je da smo ovaj put prelomili. Derbi odličan, pun ritma, Hajduk jako dobar. U prvom dijelu imali smo puno više situacija i šansi te smo tu mogli prelomiti utakmicu, ali na žalost nismo. U drugom dijelu sijevalo je na jednoj i drugoj strani, Hajduk je krenuo na sve ili ništa i tu smo se morali dobro i kvalitetno braniti, disciplinirano u svakom trenutku te nam Hajduk u tim svojim naletima niti nije stvorio neku ogromnu priliku."

Osijek slavio protiv Hajduka
Pravi derbi Osijek zasluženo slavio protiv Hajduka pred 7500 gledatelja

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vrlo dobru utakmicu odigrao je Tomislav Šorša koji zaslužuje pohvale.

"Šorši je dobro došla konkurencija i već smo govorili da je bezrazložno bio na udaru cijele okoline koja ga je izdvojila od svih igrača kao neku slabu točku. On je jako kvalitetan i karakteran dečko, izdigao se iznad toga na jako dobar i kvalitetan način. Opet je bio jedan od najboljih igrača i svaka mu čast na tome. Ponosan sam na njega definitivno. Bez obzira na Silvu, znali smo da je on naš standardni desni krilni bek i nije bilo upitnika hoće li on startati."

Skender je dosta rano u drugom dijelu izvadio Mancea, ali razlog nije bila ozljeda već taktički razlozi.

"Nije Mance imao nikakvu ozljedu. Malo smo počeli padati, a oni nas pritiskati i bio bi teški luksuz u tim trenucima ostati s dvije teške devetke. Moja je procjena bila da se on više potrošio jer je cijelu utakmicu igrao dva na jedan, a nekad i tri na jedan Hajduka tako da sam procijenio da bi Mara mogao to bolje istrčati do kraja."

Za Skendera je bilo najvažnije da ne dopusti Hajduku neke rane golove koji bi ubili utakmicu.

"Bio je plan izaći koliko možemo u visokom presingu da ne dopustimo Hajduku najjače oružje koje je imao dosad, a to da je riješio protivnike tim nekim presingom u prvih 20-ak minuta. To smo pokušali neutralizirati i uspjeli smo. Tu je bila i jedna šansa Hajduka kao posljedica tog širokog prostora. Hajduk je za naše prilike odlična momčad i bilo bi nerealno očekivati da kad gubi 1:0 ne napravi nikakav pritisak."

Izvor: Sportnet


Izdvojeno

Reci što misliš!