Sport / Nogomet

OSIJEK - CSKA VEČERAS u 20:45

Skender: "Trenutno nema prevelike nervoze, moramo strpljivo graditi napad i paziti da ne izgubimo glavu"

Skender:
Davor Javorovic/PIXSELL

Trener Osijek Dino Skender najavio je uzvratnu utakmicu protiv CSKA Sofije. Momčad će u utakmicu ući pametno i strpljivo te paziti da ne izgubi glavu...

Nakon poraza od Gorice u HT Prvoj ligi, pred nogometašima Osijeka uzvratna je utakmica u drugom pretkolu Europske lige protiv CSKA Sofije.

Bugarska je momčad u prvoj utakmici slavila s 1:0, a trener Dino Skender najavio je kako u ekipi nema prevelike nervoze te smatra da će i sutra u utakmicu ući pametno i zrelo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Momci su spremni, znaju što ih čeka. Trenutno nema prevelike nervoze, tako je bilo i pred utakmicu u Sofiji. Ušli smo pametno i zrelo, a mislim da će tako biti i sutra. Nadam se kako ćemo ovoga puta imati više sreće i da ćemo bolje proći rezultatski."

Naravno, gosti imaju prednost iz prve utakmice, no bez obzira na to Osječani će morati biti strpljivi i pametni te paziti da ne izgube glavu.

"Svjesni smo da je situacija drugačija nego je bila u Sofiji. CSKA ima prednost i njemu je lakše, ali moramo biti strpljivi i pametni te paziti da ne izgubimo glavu. Brzi su, imaju neugodne i brze igrače, ne bi bilo dobro da prerano izgubimo glavu. Treba strpljivo graditi napad. Moramo vidjeti kako će CSKA ući u utakmicu, ali vjerujem da možemo proći i nadam se da ćemo to pokazati na terenu", dodao je Skender.

Nepreciznost koštala Osijek CSKA jednim udarcem svladao Osijek

Petrović: ''Ne mora uvijek biti korisno odmarati cijelu momčad"

Uoči uzvratne utakmice u Gradskom vrtu CSKA Sofija svladala je Slaviju u prvenstvenom susretu s 2:1, nakon što je bila u zaostatku.

Osječani su s druge strane izmijenili gotovo cijelu momčad protiv Gorice što se odrazilo i na utakmicu. Trener bugarske momčadi Ljubomir Petrović kazao je kako odmaranje većine igrače može biti i kontraproduktivno.

"Ne mora uvijek biti korisno odmarati cijelu momčad. Može se nakon toga dogoditi da ne bude u željenom ritmu nakon odmora. Zato se nismo odlučili na puno promjena u utakmici protiv Slavije. Svi koji su igrali protiv Osijeka dobili su određenu minutažu i u prvenstvu."

Bugarima definitivno neće biti lako sačuvati stečenu prednost iz prve utakmice.

"U Osijek ne idemo braniti prednost iz prve utakmice. Nemamo se čega bojati. Budemo li se isključivo branili, onda vrlo vjerojatno nećemo uspjeti izboriti prolazak u sljedeće kolo. Cilj nam je zabiti gol. Moramo biti pravi u napadačkom dijelu igre, a ako bude tako onda možemo očekivati željeni rasplet", dodao je trener CSKA.

Ulaznice u prodaji od 14 sati

Utakmica je na rasporedu u 20:45h na stadionu Gradski vrt.  Blagajna na istoku otvara se u 14 sati, a sat vremena kasnije bit će otvorena prodajna mjesta na sjeveru i zapadu stadiona Gradski vrt. Vrata stadiona otvorit će se dva sata prije početka utakmice, u 18.45.


Izdvojeno

Reci što misliš!