Sport / Nogomet

Antonio mance novi igrač osijeka

Zabio četiri gola Feyenoordu pa potpisao za Osijek

Zabio četiri gola Feyenoordu pa potpisao za Osijek
NK Osijek

Mladi napadač (23) bio je u redovima Nantesa, a prethodno se iskazao kao ponajbolji igrač slovačkog Trenčina.

Dosadašnji napadač Nantesa, 23-godišnji Antonio Mance novo je pojačanje Nogometnog kluba Osijek! Ovaj rođeni Riječanin je u francuskom prvoligašu bio na petomjesečnoj posudbi iz slovačkog Trenčina. Tamo je ostvario zapažen učinak i bio jedan od najboljih igrača, o čemu svjedoči i statistika. Odigrao je u tom klubu 71 utakmicu i postigao 34 gola uz 6 asistencija, a prethodno je nastupao za Domžale gdje je zaigrao 47 puta i zabio 13 pogodaka. Karijeru je započeo u Pomorcu iz Kostrene, potom je otišao u juniore Istre 1961, da bi nešto kasnije zabilježio i pet prvenstvenih nastupa za Puljane u HNL-u (jedan i protiv Osijeka na Aldo Drosini 0:0).

vedran jugović
nakon šest i pol godina Vedran Jugović se vratio u NK Osijek

„Razmontirao“ Feyenoord u pretkolu EL

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Istru je napustio 2015. kada je otišao u Sloveniju u kojoj se zadržao sezonu i pol. Uslijedio je transfer u Trenčin u veljači 2017. godine. Najbolje partije Antonio je u slovačkoj momčadi pružao lani u kvalifikacijama Europske lige. Zabijao je Budućnosti i na domaćem terenu i u gostima, a utakmica za pamćenje mu je svakako bila ona protiv Feyenoorda u 3. pretkolu kada je u velikom trijumfu od 4:0 sudjelovao s tri gola! Nizozemcima je zabio i u uzvratu (1:1), pa ne čudi što ga je klub iz Rotterdama potom imao na svom „radaru“. Dakle, u tom je kvalifikacijskom ciklusu u osam nastupa čak u šest navrata pogađao suparničke mreže i ozbiljno skrenuo pozornost na sebe. Stoga je već u siječnju ove godine otišao u Nantes, s kojim su Slovaci dogovorili posudbu.

majstorvić
živo u gradskom vrtu Majstorović potpisao, a šuška se o Radonjiću, Zwolinskom, Grezdi...

Potpisao četverogodišnji ugovor

Mance je tamo došao na poziv Vahida Halilhodžića nakon što je Argentinac Sala poginuo u avionskoj nesreći. Tijekom proljetne polusezone u pet navrata je ulazio s klupe u Lique 1, a jedinu utakmicu koju je započeo u početnom sastavu, u Coupe de France, okončao je zgoditkom.

PXL_170219_23610723
cijene nepromijenjene Prodaja godišnjih ulaznica za NK Osijek od 11. srpnja

S Osijekom je potpisao četverogodišnji ugovor i bio je velika želja i trenera Dine Skendera. Klasični je centralni napadač, visok 1,89 centimetara, podjednako učinkovit i lijevom i desnom nogom. Prošle sezone je u slovačkom prvenstvu imao učinak 18/7 (utakmice i golovi), u tamošnjem kupu 4/5, u pretkolima Europske lige 8/6, u Ligue 1 5/0 i u kupu Francuske 1/1. Ukupno je to 36/19, pa je stoga jasno da i Osječani od svog novog člana puno očekuju.

Nekadašnjem mladom reprezentativcu (U-19 i U-20) želimo dobrodošlicu u Gradskom vrtu i puno uspješnih nastupa za NK Osijek!


Izdvojeno

Reci što misliš!