Sport / Nogomet

17063 gledatelja

Hrvatska svladala Wales u vrućem Gradskom vrtu

Hrvatska svladala Wales u vrućem Gradskom vrtu
Goran Stanzl, Davor Javorović/Pixell

Nogometna reprezentacija Hrvatske slavila je protiv Walesa u vrlo bitno utakmici kvalifikacija za odlazak na Europsko nogometno prvenstvo 2020 godine. Pred 17063 gledatelja, golovima Lawrencea (ag.) 17' i Perišića 48' slavili su s 2:1 i tako ublažili poraz protiv Mađarske u posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici. Jedini gol za Wales postigao je David Broks.

Nije to bila nogometna ljepotica u Gradskom vrtu. Vrućina i važnost utakmice učinili su svoje pa smo gledali rastrzanu Hrvatsku koja je ipak bila znatno bolji protivnik tijekom većeg dijela susreta.

Hrvatska nogometna reprezentacija u Osijeku Fotogalerija

U prvom dijelu opasno smo prijetili preko Kramarića i Perišića, ali je na kraju gol zabio Lawrence i to u vlastitu mrežu nakon akcije Perišića. Za Wales su pak sjajne prigode imali Bale, Wilson i Wauluks, ali je Livaković bio siguran.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hrvatska je u drugi dio krenula uraganski i to joj se isplatilo već u 48. minuti Perić nakon loše reakcije obrane Walesa mirno zabija za 2:0. Nakon toga razigrao se Gareth Bale i imao nekoliko sjajnih prigoda, ali je zahvaljujući sjajnim obranama Livakovića Wales samo uspio smanjiti na 2:1 golom Brooksa u 77. minuti. Do kraja je Wales imao dvije sjajne akcije za izjednačenje, ali se rezultat nije mijenjao.

Vatreni u Gradskom vrtu Fotogalerija

Bila je ovo blijeda partija Hrvatske i Dalić će hitno morati pronaći kemiju s Svjetskog prvenstva za utakmice koje slijede.


Izdvojeno

Reci što misliš!