Sport / Nogomet

RAZGOVOR: Mile Škorić

RAZGOVOR: Mile Škorić

Nogometni klub Osijek bori se za ostanak u prvoligaškom društvu, a jedan od igrača koji bi trebali pomoći na tom putu zasigurno je Mile Škorić. 

Nogometni klub Osijek bori se za ostanak u prvoligaškom društvu, a jedan od igrača koji bi trebali pomoći na tom putu zasigurno je Mile Škorić.

Vratio si se u NK Osijek ove sezone i brzo postao miljenik navijača, ali mnogi ne znaju da tvoj nogometni put nije počeo u Osijeku. Možeš li reći nešto o svojim počecima i kako si završio u Osijeku?

- Moj put nije počeo u Osijeku. Nakon prijateljske utakmice Cibalije i moga sela za koje sam kao klinac igrao primio sam poziv iz NK Cibalije. Svidjela im se moja igra i nakon toga sam im se pridružio. Tamo sam bio kapetan i najbolji strijelac pionirske lige, i tada sam i zapeo za oko ljudima iz Nk Osijeka i NK Dinama. Odlučio sam se za NK Osijek, ipak je svim Slavoncima želja igrati za Osijek. I tako sam kao mladi kadet došao u Osijek.

Prošao si kroz kadetski i juniorski uzrast NK Osijeka i već s 16 debitirao u prvoj momčadi, ali si nakon toga lutao po ekipama prve i druge lige. Što je po tebi glavni razlog zašto nisi gradio seniorsku karijeru u Osijeku?

- Sa 16 godina sam potpisao prvi profesionalni ugovor, tadašnji trener Ilija Lončarević me priključio seniorima. Isticao mi je ugovor sa Osijekom, nudili su mi produženje, ali sam zbog nesuglasica u klubu odbio potpisati novi ugovor. To je jedan od glavnih razloga moga odlaska.

Za to vrijeme treneri su te većinom preferirali kao igrača obrane, ali si se često znao „zaigrati“. Sada su te treneri prebacili znatno bliže protivničkom golu. Odgovara li ti ta pozicija u ekipi?

- Odgovara mi trenutna pozicija, jer to i je moja prirodna pozicija. Oduvijek sam više bio vezni, a ne obrambeni igrač.

Šut? U posljednje vrijeme često šutiraš, ali lopta neće u gol... Radiš li posebno na udarcu?

- Ne radim ništa posebno na šutu. Mislim da je to sve stvar sreće. Jedna će valjda ući i nadam se da će nakon toga biti lakše.

Ono što navijači posebno cijene je borbenost i zato se u posljednje vrijeme s tribina često čuje Mile, Mile... Godi li ti to čuti?

- Naravno da godi, a ja ću i dalje davati sve od sebe. I ovom prilikom želim zahvaliti navijačima na podršci!

Nakon Rijeke i promašenog udarca s bijele točke, točnije fantastične obrane Vargića, neutješno si plakao. Čini se da ti je to uistinu teško palo?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Prvi put otkad igram nogomet su me obuzele takve emocije, nisam se mogao kontrolirati. Bilo mi je užasno krivo sto smo ispali iz Kupa, jer mislim da smo nakon te dvije utakmice zaslužili proći dalje.

b01ad87b5c4b5c43849f6010c0a74ddb.jpg

Do kraja sezone čeka vas teška borba za opstanak? Smatraš li da se možete „izvući“?

- Čeka nas teška borba, ali ja uopće ne sumnjam u našu ekipu. Igramo sve bolje i siguran sam da ostajem u prvoj ligi.

Koliko su vas poremetile česte promjene trenera (čak 4 ove sezone!) i možeš li usporediti rad i atmosferu u ekipi kod svakog od njih?

- Mislim da nijednom klubu nije lako kad se promijeni toliko trenera, ali rad je kod većine slican tako da se nije toliko teško prilagoditi i zato nas te promjene nisu toliko poremetile! Atmosfera u klubu je cijelo vrijeme jednaka bez obzira na promjene trenera.

Općenito, kakva je atmosfera u svlačionici? Plaće su sjele pa se vjerujemo ipak lakše diše na tom polju?

- Atmosfera je dobra, a normalno da je lakše igrati i živjeti kada sjednu novci. Ali moji suigrači su svi profesionalci i dobri dečki, i kada nije bilo novaca treniralo se i igralo kao i kada ih ima.

Iza vas su dvije teške utakmice protiv Rijeke i Hajduka. Koliko ste se emotivno i fizički potrošili u ove dvije utakmice?

- Sigurno da smo se potrošili i fizički i emotivno. Odigrane su dvije utakmice u samo nekoliko dana. Napor koji smo uložili je ogroman, ali tako to ide u nogometu...

Što možemo očekivati u nedjelju protiv direktnog konkurenta za ostanak u ligi Hrvatskog dragovoljca?

- Do utakmice ima dosta vremena, stignemo se odmoriti i pripremiti. Zanima nas samo pobjeda i to je jedino po što idemo u Zagreb.

Kako vidiš nastavak svoje karijere? Ugovor te s Osijekom veže još dvije godine...

- Da, ugovor s Osijekom mi je još dvije godine. Sigurno da je san svakog igrača otići u inozemstvo. Ja sam trenutno u Osijeku i razmišljam samo o Osijeku. Koncentriran sam samo na što bolju igru i rezultat Osijeka, a u budućnosti što bude.

Osim nogometa što te još zanima u životu? Što radiš kad ne treniraš?

- Uh... teško pitanje. Volim pogledat dobar film, a sad kako je ovo ljepše vrijeme češće izvedem i psa u dužu šetnju. Ostatak vremena provodim s meni dragim osobama.

[important title=MILE ŠKORIĆ]Datum rođenja: 19.6.1991.
Mjesto rođenja: Vinkovci
Visina: 187 cm
Težina: 82 kg
Dosadašnji klubovi: NK Cibalia (2003.-2006.) NK Osijek (2006.-2011.) HNK Gorica (2011.-2012.) NK HAŠK (2012.-2013.) NK Osijek (2013.-.....)[/important]

Razgovor vodio: T.M./SiB.hr
 


Izdvojeno

Reci što misliš!