Sport / Nogomet

Dino Skender preuzeo dužnost trenera i osvježio stručni stožer

Dino Skender preuzeo dužnost trenera i osvježio stručni stožer

Dino Skender novi je trener prve momčadi Nogometnog kluba Osijek! Dosadašnji kormilar Osijeka II preuzima još odgovorniju dužnost u prvoligašu s Drave, na kojoj će naslijediti Zorana Zekića kojemu su se svi u redovima Bijelo-plavih, a posebice klupski čelnici, zahvalili na dugogodišnjoj, vrlo uspješnoj suradnji.

Skendera je javnosti predstavio sportski direktor Alen Petrović, podsjetivši da je Dino već dugi niz godina najozbiljnije posvećen trenerskom pozivu te da se već više od jednoga desetljeća dokazuje kvalitetnim i uspješnim radom u svom klubu.

Stoga mu je planski ukazano povjerenje, a novi je šef stručnoga stožera najavio kako će sa svojim suradnicima (Primorac, Smoje, Marčetić, Malovan, Vučko i Krolo) odmah započeti s poslom, maksimalno odgovorno i profesionalno kao i do sada. Poručio je kako spremno prihvaća veliki izazov, a nešto određenije će o svemu moći reći nakon što se bolje i konkretnije upozna s mogućnostima svakog pojedinca u igračkom kadru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zanimljivo, novinari su upitali sudionike press konferencije i o njihovoj krivnji za situaciju u kojoj se klub rezultatski našao, a odgovorio im je Alen Petrović, sportski direktor kluba: "Ljetni prijelazni rok je odrađen kako je odrađen i ekipa je na polusezoni bila na drugom mjestu s tim igračima. U zimu otišla dva igrača i došla su dva nova. Došlo je do pada energije i tako je kako je. Sigurno da radimo odgovorno, odlazaka je bilo i bit će."

Novinarima se obratio i novi trener koji je zahvalio na pruženoj prilici i istaknuo: ''Čini se kako je ta Europa bila malo i teret igračima. Situacija je delikatna i s moje strane bi bilo neodgovorno obečavati bilo šta. Mislim da su igrači svi skupa pod pritiskom malo i zakočili. Pokušati ću ga skinuti s leđa kratkoročno, a naravno da želimo tu Europu."

Istaknuo je kako je jako bitna utakmica u srijedu protiv Intera u kojoj će se vidjeti kako će momčad reagirati na novog trenera koji je već složio neku križaljku u glavi.

"Svi igrači će imati priliku da se dokažu i pokažu, a u ovom prvom periodu ćemo se morati okrenuti nekim provjerenim rješenjima, a sve ostalo ćemo vidjeti u narednom periodu", rekao je Skender.

Skender je inače postao najmlađi trener u povijesti Osijeka, ali kako sam kaže, smatra kako mu godine neće biti problem jer je već 15 godina u trenerskom poslu i ima svoju viziju.

"Imam svoju viziju igre, ali ako igrači ne budu mogli odgovoriti na nju, znati ćemo se prilagoditi. Tražit ćemo čvrstu i tvrdu defanzivu, ali ugraditi i prepoznatljivi napadački stil igre, ali je najvažnije kratkoročno postići određene ciljeve, a dugoročno ćemo tražiti napredak'', rekao je Skender pred koji je serija teških gostovanja pa je najvažnije psihološki podići momčad.

Naglasak je stavio na tim ljudi koji će mu pomagati, a njega će činiti većina onih s kojima je radio u B momčadi uz Ivu Smoju i Marina Vučka koji su bili i u stožeru Zorana Zekića. 

"Dino je klubu već dugo. Svi u klubu smo prijatelji i imamo isti cilj. Dino je doveden jer je bio odličan u trećoj i drugoj ligi. Dugoročno će predsjednik Meštrović odlučiti hoće li Dino ostati na klupii naredne sezone", rekao je Igor Galić, direktor kluba.

SiB.hr
Foto: Davor Javorović/Pixell

   


Izdvojeno

Reci što misliš!