Sport / Nogomet

Šok terapija uspješna! Skenderu pobjeda u prvoligaškoj premijeri

Šok terapija uspješna! Skenderu pobjeda u prvoligaškoj premijeri

Osijek je proteklog tjedna nakon tri i pol godine promijenio trenera. Zorana Zekića je naslijedio Dino Skender i u svojoj premijeri na prvoligaškoj klupi došao do pobjede 3:1 protiv Intera u Zaprešiću.

Puno promjena unio je novi trener u igri pa smo tako od prve minute vidjeli čad dvojicu igrača iz druge ekipe, Talysa i Žapera, a ako njima dodamo i Šutala, jasno je kako je Skender već sad krenuo u laganu rekonstrukciju momčadi za sljedeću sezonu. Ipak, ono što je važnije, Osijek je odustao od bjesomučnog nabijanja i dijagonala, a guranjem Kleinheislera, koji je u prvom dijelu iznenađujuće bio i kapetan momčadi, prema naprijed, dobila je momčad znatno i na kreaciji i to posebice u drugom dijelu kad je danas sjajni Pušić zamjenio Pilja koji je bio na rubu drugog žutog kartona krajem prvog dijela.

Osijek je u susret krenuo sjajno. Već u četvrtoj minuti Žaper je plasirao jednu loptu s 17 metara u gol Matkovića, a početni šok u redovima domaćina Osijek nije uspio kapitalizirati do kraja poluvremena. Nažalost, Postonjski je slično kao i Žaper opalio jedan dalekometni udarac, a ovaj je sjeo u gol Malenice.

PXL 030419 24161952

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U drugi dio Osijek je ušao znatno opasnije uz puno više napadačkog rizika. Očito je Skender uspio u poluvremenu otpustiti kočnice momčadi koja je zaigrala kombinatorno, a već i prije golova za pobjedu, mogli su zabiti da je Abazaj bio nešto manje sebičan i precizan ili Kleinheisler i Marić samo precizniji.

Srećom po Osijek nakon jedne akcije Pušića, koji je srušen na rubu 16 metara, loptu uzima Marić i iz slobodnog udarca para mrežu domaćina za svoj trinaesti gol sezone. Do kraja susreta povećali su Skenderovi igrači svoju prednost i to golom nakon akcije Kleinheislera i Pušića koji jednu podvaljenu loptu šalje u gol za skidanje utega s leđa igrača, ali i svih u klubu.

PXL 030419 24162009

Ovom pobjedom Osijek se vratio na treće mjesto i čeka derbi Hajduka i Dinama, dok u sljedećem kolu ide na noge Hajduku u Split. Ono što je najvažnije jest mir koji će Skender i igrači dobiti uoči derbija.

SiB.hr
Foto: Matija Habljak/Pixell

   


Izdvojeno

Reci što misliš!