Sport / Nogomet

Osijek umrtvio Hajduk i došao do vrijednog boda na Poljudu

Osijek umrtvio Hajduk i došao do vrijednog boda na Poljudu

Točno kako je trener Skender i najavio, tako je Osijek i odigrao na Poljudu - čvrsto defanzivno bez previše ambicija prema naprijed, ali na kraju je njegova taktika opravdala njegova očekivanja, a Osijek je došao do važnog boda u borbi za europska mjesta.

Već pogled na sastav Osijeka dao je naslutiti kako će Osijek igrati s jednim napadačem, Mirkom Marićem dok je Mađar Kleinheisler bio plutajuća mina i pokušavao svojim defanzivnim akcijama i presjecanjem lopti unijeti nered u redove Splićana. 

PXL 070419 24209998

Tijekom cijelog susreta Osijek igrao u čvrstom bloku pred golom Malenice i gotovo da nije dopustio Hajduku iole ozbiljniju prigodu pa je vratar Osijeka imao tek nekoliko intervencija ili ne barem onih koje bi mu stvorile prave probleme u branjenju svojih vrata. Posebno je bilo bitno organizirano se braniti po teškom kišnom vremenu pa su obje ekipe igrale bez pretjeranog rizika iz straha od pogreške.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od Osijekovih prigoda vrijedi istaknuti tek onu Grgića kad je Kleinheisler probio po lijevoj strani i ubacio u sredinu, ali je lopta otišla malo iza leđa Grgiću koji ne uspjeva kvalitetnije pucati. 

PXL 070419 24210462

U posljednja dva susreta Osijek se uspio stabilizirati, a sad ga čekaju dvije nešto lakše utakmice, a prva od njih je protiv Rudeša sljedećeg petka u 18 sati. U njoj će Osijek zasigurno igrati znatno ofenzivnije nego je to bilo danas, a bit će to i premijera novog trenera Skendera pred domaćim navijačima. Treba reći i kako će u sljedećem kolu Hajduk igrati protiv Lokomotive, a upravo te dvije momčadi su izravni konkurenti Osijeka za europska mjesta.

SiB.hr
Foto: Ivo Čagalj/Pixell 

   


Izdvojeno

Reci što misliš!