Sport / Nogomet

Skender: ''Protiv Dinama se moramo baciti na glavu''

Skender: ''Protiv Dinama se moramo baciti na glavu''

U polufinalu Kupa Hrvatske Osječani će velikom borbom i čvrstom formacijom nastojati iznenaditi državnog prvaka.

Nakon dužeg vremena, nastavlja se natjecanje u Kupu Hrvatske i to polufinalnim dvobojem Dinama i Osijeka u Maksimiru. Susret se igra danas od 18 sati, a jasno je da će taj ogled Osječanima biti i najzahtjevniji od početka proljetne polusezone. Iako je Dinamo zbog svoje europski dokazane kvalitete favorit protiv svake momčadi iz HNL-a, trener Bijelo-plavih Dino Skender ističe kako u nogometu svaka utakmica nosi neke svoje izazove i moguća iznenađenja.

Stoga od svojih igrača prvenstveno očekuje da se „bace na glavu“ kako bi ostvarili nešto veliko. Većih promjena u sastavu neće biti unatoč nes(p)retno izgubljenim bodovima u Puli.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Dinamo je ovom trenutku jako moćna ekipa, čak i za europske prilike, oni su ovaj vikend protiv Slaven Belupa odmarali momčad koja će nastupiti protiv nas. Unatoč tome mi moramo definitivno znati što nam nosi ova utakmica i ako se budemo previše otvarali u situacijama kontinuiranog napada to može biti opasno za nas. Pokušat ćemo s čvrstim blokom, s nižom donjom zonom umiriti protivnika. Želimo se oduprijeti što je moguće čvršće i onda kroz defenzivu tražiti svoju šanse iz kontri i polukontri. Definitivno će nam biti cilj da na poluvremenu pokušamo izvući nulu nakon čega nam progresivno šanse rastu u nastavku, što znači da svi moramo biti svjesni da ćemo se morati baciti na glavu ako želimo parirati ovom Dinamu", poručuje Skender, ističući kako je ovo i za njega najveći izazov u dosadašnjoj trenerskoj karijeri: „Imali smo prošle godine nešto slično u juniorskoj konkurenciji, također u polufinala protiv Dinama i uspjeli smo ih iznenaditi i proći u finale, a na kraju i osvojiti to  natjecanje i, kad pitate kroz prizmu mene i mog izazova, volio bih da se sutra ponovi taj isti razvoj situacije, rekao jeSkender.

Posljednji put Dinamo i Osijek susreli su se u Kupu sezone 2011./2012, i to u finalu kada je sustav natjecanja propisivao igranje dvije utakmice. 0:0 je tada bilo u prvom susretu u Gradskom vrtu, dok je u drugom na Maksimiru Dinamo slavio s 3:1.

SiB.hr
FOTO: D.Javorović/PIXSELL

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!