Sport / Nogomet

Velika pobjeda Osijeka za rođendan Kohorte

Velika pobjeda Osijeka za rođendan Kohorte

Osijek je došao do velike i važne pobjede protiv Dinama u borbi za Europu.

Od samog početka vidjelo se kako Osijek želi puni plijen protiv Dinama koji je istrčao u izmjenjenom sastavu u odnosu na kup susret, dok je Osijek tek minimalno mijenjao pa je tako od prve minute zaigrao Bočkaj koji je u suzama izašao iz igre u 30. minuti nakon ozljede. Prema prvim informacijama pukao mu je mišić što će značiti dugu pauzu.

Uživo s Gradskog vrta: Pogledajte Kohortinu rođendansku koreografiju!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pritisnuo je Osijek Dinamo od samog početka, ali nakon što nije iskoristio svoje prigode, nakon jednog prekida i odbijene lopte Malenice, zabio je Dinamo. Strijelac je bio Šitum i činilo se kako se ponavlja situacija iz kupa, ali Osijek se nije predao i pred kraj poluvremena nakon odlične akcije Pilja, Kleinheislera i Šorše, pravu bombu smjestio je u gol Talys.

IMG 20190427 WA0002

U drugom dijelu Dinamo je krenuo ofenzivnije, a Malenica je dva puta sjajno reagirao i sačuvao svoj gol, a onda ne u 66. minuti Perić dobio drugi žuti karton i Dinamo je ostao s igračem manje. Krenuli su tad domaći snažno naprijed i to im se isplatilo u 76. minuti kad Gojak dira loptu rukom za penal Osijeka koji realizira Marić za konačnih 2:1. Odmah nakon toga uslijedila je i slavljenička koreografija Kohorte koja je proslavila svoj 31. rođendan.

Do kraja susreta Osijek je mirno kontrolirao igru i osigurao vrijednu prednost ispred Hajduka i Gorice u borbi za europska mjesta.

SiB.hr

Foto: M.Banić/SiB.hr i D.Javorović/Pixell

   


Izdvojeno

Reci što misliš!