Sport / Nogomet

Osijek izgubio u Koprivnici i ugrozio europsku poziciju

Osijek izgubio u Koprivnici i ugrozio europsku poziciju

Osijek je  u Koprivnicu stigao s željom ponoviti igru protiv Dinama u posljednja dva susreta, ali nažalost po navijače bijelo-plavih, ništa od toga nije se moglo vidjeti pa je Slaven Belupo zasluženo stigao do pobjede i zakomplicirao Osijeku borbu za europska mjesta.

Slaven Belupo 1:0 Osijek

Odmah od prve minute, domaćini su visokim presingom, uz vjetar koji im je pomagao u prvom dijelu, iznenadili goste i nisu im dali da iznesu loptu iz svoje polovice. Doprinjele su tome i brojne pogreške Osijekovih igrača koji danas nisu imali pomoć svog najboljeg igrača Lasla Kleinheislera koji je izostao zbog ozljede. Njegov izostanak pokazao se nenadoknadiv za organizaciju igre pa se Osijek jako puno mučio u prvom dijelu, dok je Slaven Belupo kontinuirano napadao. Osijek je na početku zaprijetio preko Bobana u 8. minuti, a sve nakon toga bilo je u znaku domaćina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon nekoliko pokušaja došli su u vodstvo i to golom veterana Krstanovića kojeg je prije toga zasutavio Lončar, a sudac Matoc pokazao na bijelu točku. Udarac Krstanovića bio je precizan i snažan pa je Malenica bio potpuno nemoćan, a Belupo je zasluženo poveo. Prava je sreća da do kraja dijela rezultat nije bio i izraženiji u korist domaćih jer je Malenica jednom dobrom obranom spriječio povećanje vodstva. U završnici je Lončar mogao poravnati, ali njegov udarac glavom odlazi malo pokraj vratnice.

U drugom dijelu u igru je ušao Lopa pa je Osijek malo povezao svoje redove i krenuo napadati. Najbliže pogotku bio je Boban koji je nakon jednog dodavanja Marića snažno pucao i pogodio vratnicu. Dojma smo kako je Boban morao u ovoj situaciji bolje reagirati i pucati nešto smirenije, ali preciznije. Do kraja susreta u igru je ušao i Ejupi koji je i zabio nakon dodavanja Talysa, ali je Matoc označio (upitan) prekršaj nad obrambenim igračem.

PXL 050519 24510412

Ovim porazom Osijek je ugrozio svoju europsku poziciju i to posebice ako se zna kako i u sljedećem kolu gostuje protiv Lokomotive, a onda mu u Gradski vrt stiže Rijeka. U ta dva susreta Osijek jednostavno mora doći do bodova jer im onda slijedi gostovanje protiv Gorice i u zadnjem kolu Inter kod kuće.

Trenutno je Osijek na ljestvici izjednačen s Hajdukom i tek s bodom prednosti ispred Gorice pa će borba za europska mjesta biti neizvjesna do posljednjeg trenutka.

SiB.hr
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Pixell

   

   

 


Izdvojeno

Reci što misliš!