Sport / Nogomet

Marić s dva pogotka doveo Osijek na prag Europe

Marić s dva pogotka doveo Osijek na prag Europe

Osmjesi na licima navijača i igrača nakon utakmice protiv Rijeke značili su samo jedno - Osijek je stigao na prag Europe.

Rijeka je bolje otvorila susret pa imala i sjaju prigodu odmah na samom početku utakmice, a kasnije i povela nakon akcije Mamića i Čolaka kad je ovaj svladao nemočnog Malenicu, ali je Osijek zahvaljujući Mirku Mariću preokrenuo utakmicu i na kraju slavio.

Marić je prvi zgoditak postigao nakon gužve i drugog nabacivanja danas sjajnog Pilja u 24. minuti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 38. minuti kad je Špoljarić isprovocirao Pavičića koji dobiva drugi žuti, odnosno crveni karton.

Iskoristio je Osijek tu prednost odmah na početku drugog dijela kad ponovo Marić zabija nakon što mu se lopta, koju je uputio Ejupi, odbila od grede u noge.

Tim pogotkom Marić se s 18 pogodaka vratio na prvo mjesto ljestvice strijelaca ispred Caktaša i Puljića.

Do kraja susreta Osijek je sigurno čuvao prednost pa mogao i povećati prednost, ali je zahvaljujući Slugi, Rijeka doživjela minimalan poraz.

Do kraja prvenstva Osijek ide na noge Gorici ispred koje ima šest bodova prednosti i samo bod ga dijeli i od teoretskog osiguravanja mjesta u Europi naredne sezone. U posljednjem pak kolu Osijek dočekuje Inter u Gradskom vrtu.

Rezultati by SofaScore

c

SiB.hr

Foto: Davor Javorović/Pixell

   


Izdvojeno

Reci što misliš!