Sport / Nogomet

Strahonja: 'Sudačke odluke na utakmici pionira Hajduka i Osijeka bile su ispravne'

Strahonja: 'Sudačke odluke na utakmici pionira Hajduka i Osijeka bile su ispravne'

Pioniri, kadeti i juniori NK Osijek u utorak su ostvarili trostruko slavlje osvojiši tri kupa. Uistinu velik i impresivan uspjeh osječke škole nogometa.

No iz splitskog Hajduka, nakon utakmice finala pionira u kojoj su osječki mladići bili bolji od Splićana 3:2, stigle su optužbe na račun suđenja. Uprava Hajduka izdala je priopćenje u kojoj tvrde da ih je u incidentnoj utakmici teško oštetio sudac Ante Čuljak.

Hajduk je prije kraja prvog poluvremena ostao s dva igrača manje. Prpić je zbog drugog žutog kartona isključen nakon 20 minuta, a u 39. minuti drugu opomenu je zaradio Škorlić. Hajduk je vodio, ali je Osijek iskoristio brojčanu nadmoć, preokrenuo i pobijedio.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Hajduku tvrde da je Čuljak bezrazložno isključio dva njihova igrača i tako gurnuo Osijek prema naslovu.

Mario Strahonja, sudački ekspert HTV-a, kratko je jučer komentirao situacije koje su razbjesnile Hajdukovce i utakmici najmlađih kategorija dale neviđenu medijsku pažnju:

- Sudačke odluke na utakmici pionira Hajduka i Osijeka bile su ispravne. Njihove odluke u spomenutim situacijama bile su u skladu s pravilima nogometne igre, rekao je Strahonja.

Navikli smo od Hajduka i njihovih navijači već godinama da su im suci uvijek za sve krivi, a s ovim "kmečanjem" nakon utakmice pionira nadmašili su sami sebe.

Kako odgajaju svoje mlade nogometaše govori i događaj netom prije utakmice. Naime, kako piše Glas Slavonije, jedan od igrača Hajduka prolazio je kraj mjesta gdje su bile postavljene službene zastave svih sudionika te završnice. I mrtvo-hladno pljunuo je na zastavu NK Osijek i za taj čin dobio podršku jednog od svojih trenera?!

VIDEO Dominacija škole NK Osijeka: Kup pionirima, kadetima i juniorima!

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!