Sport / Nogomet

Osijek na pogon Malenice i Marića do pobjede protiv Rudeša

Osijek na pogon Malenice i Marića do pobjede protiv Rudeša

Osijek je došao do prve pobjede u proljetnom dijelu HNL i to je jedino što će se pamtiti nakon današnjeg susreta u Kranjčevićevoj protiv Rudeša. Sve ostalo, navijači, igrači i trener Zoran Zekić htjeći će čim prije zaboraviti. Jedini gol na današnjem susretu zabio je Mirko Marić koji se svojim novim golom izjednačio na vrhu ljestvice strijelaca s Komenom Andrićem. 

 RUDEŠ 0:1 OSIJEK

Nakon uvodnog poraza protiv Hajduka, Osijek je danas jednostavno morao pobijediti i očito je taj bremen bio poprilično težak jer su bijelo-plavi odigrali na granici gledljivog pred 50-ak svojih navijača i praznog ostatka stadiona što zasigurno ostavi loš dojam kod svakog tko istrči na travnjak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U prvom dijelu Osijek je nametnuo svoju igru, ali previše krivih dodavanja nije bilo dovoljno za svladavanje Banića. Najbolju prigodu imao Bočkaj čiji fantastični udarac brani solidan golman Rudeša. Ipak, onu najbolju prigodu u prvom dijelu nije iskoristio Rudeš. Sjurili su se oni na gol Malenice koji na kraju ruši jednog igrača, a sudac Križarić pokazuje na bijelu točku. Srećom, današnji slavljenik Marko Malenica brani udarac s 11 metara i tako na najbolji način sam sebi čestita rođendan.

Odmah u drugom dijelu Osijek dolazi do pobjedničkog gola. Marić je sam krenuo na gol Banića, vagao dodati Bobanu ili pucati, a na kraju odlučuje sam završiti akciju. Izveo je to sigurno i zabio jedini gol na susretu.

Do kraja je Rudeš pokušavao, a Osijek se očito zadovoljio s tim jednim pogotkom pa je sreća što Rudeš jednostavno nema kvalitetu u svojim redovima za nešto više od minimalnog poraza.

U sljedećem kolu Osijek dočekuje Istru, a očekuje se i debi Kleinheslera ukoliko dobije papire od FIFE za registraciju u redove bijelo-plavih. Dodajmo i kako prijelazni rok završava 15.2. i kratko je vrijeme u kojem Petrović jednostavno mora dovesti pokoje pojačanje ako ne želimo gledati mučenja kao današnja.

SiB.hr
Foto: Igor Kralj/Pixell

 


Izdvojeno

Reci što misliš!