Sport / Nogomet

Zekić nakon remia: Ljepše je kad viču 'Zekiću odlazi, nego Zekiću odjebi!'

Zekić nakon remia: Ljepše je kad viču 'Zekiću odlazi, nego Zekiću odjebi!'

Nogometaši Osijeka odigrali su neriješeno protiv Slaven Belupa i to u utakmici u kojoj su 60 minuta imali igrača više na terenu. Time je turbulentan tjedan postao još teži, a Zoran Zekić nije imao puno riječi samokritike nakon još jedne predstave svojih igrača.

Osijek je krenuo odlično susret jer je već u 5. minuti nakon kornera Pilja, Mirko Marić podmetnuo nogu i doveo Osijek u vodstvo. Očekivali su svi kako će Osijek prodisati i odigrati dobru utakmicu, ali neefikasnost u prvom dijelu na kraju je koštala momčad Zorana Zekića pobjede. Osijek je imao nekoliko kvalitetnih prigoda, ali nije uspio zabiti, a kad je u 30. minuti igrač Slaven Belupa dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, nitko na stadionu nije očekivao ovakav rasplet.

Međutim, Slaven Belupo je do kraja susreta odigrao kao da su snage na terenu izjednačene, a Osijek je vrebao priliku iz kontre što je potpuno neobjašnjivo za momčad koja ima igrača više na terenu. Belupo je to uspio i kazniti kad je u 85. minuti Cruz zabio za konačnih 1:1.

PXL 030319 23800761

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon susreta trener Zoraj Zekić, koji je po prvi put s tribina čuo i pogrdne povike navijača i traženje njegovog odlaska, komentirao je današnji susret. Izrazio je žaljenje što je atmosfera oko kluba loša i što su navijači puni kritike iako je klub prvi vrhu tablice, a ironično je komentirao i pitanje novinara oko njegove odgovornosti: ''Svakako je ljepše kad navijači viču 'Zekići odlazi, nego Zekiću odjebi'' (upravo takav transparent su istaknuli navijači nedugo nakon Zekićevog dolaska na klupu Osijeka, op.a.)

Zanimljivo je kako je trener uzroke za ovakav nastup tražio u Bočkaju, odlascima igrača i svemu ostalom, a najmanje u sebi samome iako je zasigurno i on sam pridonio upravo ovakvom stanju na terenu koje se preslikava i na tribine. Ne treba zanemariti i odgovornost sportskog direktora Alena Petrovića pa će biti zanimljivo vidjeti rekaciju predsjednika Ivana Meštrovića koji je danas izjavio kako više nema žutih, već samo crvenih kartona za one koji ne mogu pratiti njegov tempo.

PXL 030319 23800772

Zekić se osvrnuo i na povike navijača i rekao kako je zanimljivo kako su pojedini navijači željeli da Belupo zabije drugi gol i rekao kako mu je to neshvatljivo. Mi ćemo pak reći kako nam je neshvatljivo da se od kluba radi sprdnja i to u trenucima kad je klub financijski i organizacijski stabilniji nego ikad u povijesti, a u isto vrijeme na terenu ne vidimo pomake prema naprijed koje svi želimo. Optužiti navijače za lošu igru na terenu je vrlo riskantna izjava u trenucima kad momčad na terenu ne pokazuje apsolutno ništa vrijedno pozicije na tablici kao ni ono što predsjednik kluba izjavljuje... 

SiB.hr
Foto: Davor Javorović/Pixell

   

   

 


Izdvojeno

Reci što misliš!