Sport / Nogomet

Osijek preokretom do trećeg mjesta i europskih nastupa

Osijek preokretom do trećeg mjesta i europskih nastupa

Turbulentna je sezona iz momčadi Osijeka, ali u konačnici rezultatski uspješna. Ostvaren je napredak u odnosu na prethodnu sezonu kad su bili četvrti, a ponovljen je i primarni cilj, a to su novi europski dvoboji.

Danas je s druge strane istrčala motivirana momčad Intera koja je u njih rezultatski nebitnoj utakmici pokazala solidan nogomet pa čak i poveća u 20. minuti kad je Postonjski raspalio iz prve i neobranjivo smjestio loptu iza Malenice.

Srećom po Osijek do kraja poluvremena, u kojem su se puno mučili, uspjeli su izjednačiti i to preko majstorije Lope iz slobodnog udarca s ruba šesnaesterca. Lijepo je Ukrajinac ciljao i pogodio za skidanje kočnice pod kojom su bili igrači Dine Skendera do tog trenutka. Nakon toga, na terenu je postojala samo jedna momčad, a Osijek je sve naplatio u drugom dijelu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osijek je u drugom dijelu u vodstvo doveo Pilj koji je krasno pucao za veliko slavlje dobro ispunjenih tribina Gradskog vrta. Nedugo nakon toga zabio je i Marić, ali mu je titulu najboljeg strijelca lige "ukrao" sudac koji je poništio pogodak zbog navodnog zaleđa. Bez obzira na to što je Marić ostao bez ove titule, osvojio je onu navijačku s obzirom da ga je prije utakmice Kohorta nagradila kao najboljeg igrača Osijeka u prethodnoj sezoni.

Do kraja susreta zabio je i povratnik Petar Bočkaj koji se vratio na najbolji mogući način u momčad Osijeka.

Značilo je to veliko slavlje tribina koje su i prije i nakon utakmice pljeskom i skadniranjem pozdravile osvajače Kupa Hrvatske. U defileu su prošetali pioniri, kadeti i juniori s svoja tri pehara i pokazali kako NK Osijek itekako ima budućnost.

Kako smo i rekli, Osijek je ovom pobjedom izborio treću poziciju na ljestvici, a to će značiti kako će imati luksuz dužih priprema i kasnijeg uključivanja u europska natjecanja. Značiti će to i kako će sporstki direktor imati dovoljno vremena za pojačanje kadra momčadi.

SiB.hr
Foto: Dubravka Petric/Pixell

   


Izdvojeno

Reci što misliš!