Sport / Nogomet

Hoće li Osijek uistinu pomilovati Petra Bočkaja!?

Hoće li Osijek uistinu pomilovati Petra Bočkaja!?

'Petar Bočkaj vratio se u Osijek i započeo s treninzima!'', jučer su pomalo bombastično javili neki mediji i zagolicali maštu onih navijača koji bi Petru veseljaku oprostili njegov prekršaj za kojeg svi znaju kao i sve one prekršaje za koje javnost ni ne zna.

Podsjetimo, Bočkaj je prije dva tjedna, nakon što je bio na koncertu Saše Matića na kojem je pio alkohol, "posjetio" jednu benzinsku postaju u Osijeku i svojim skupocjenim Mercedesom završio u njezinom izlogu pod do sad još uvijek u potpunosti nerazjašnjenim okolnostima. Odmah je reagirao klub i njegov predsjednik Ivan Meštrović koji su, pod paradigmom kako Osijek nije ustanova za liječenje ovisnosti, ekspresno objavili kako je Bočkaj izbačen iz kluba. Ipak, već nekoliko dana sve se nekako ublažilo i krenule su izjave kako će klub tek vidjeti kako će riješiti slučaj Bočkaj i to nakon konzultacija s odvjetnicima jer je postalo očito nakon što se mamurluk i dim oko kluba razišao kako bi mogli na njemu izgubiti značajna sredstva koja su u njega uložili, ali i novac za koji je on trebao otići iz kluba u nekom budućem transferu koji je vjerovatno trebao uslijediti na ljeto i zabilježiti i rekordnu vrijednost za klubsku blagajnu.

Za to vrijeme, dok klub razmišlja kako od svega na kraju izvući maksimum i minimalizirati gubitak, Bočkaj je u tišini počeo s treninzima u pratnji trenera kojeg mu je, prema važećem ugovoru, dužan osigurati klub cijelo vrijeme dok je u klubu. Neslužbeno, obećao je on kako više neće biti kralj osječkih noći, ali javna je tajna kako je to isto obećao i nekoliko puta ranije pa je "zatvarao" jedan klub nedaleko od svog stana. Ipak, ostaje nada kako je ovaj mladić koji prema riječima vlastitog oca ne sluša ni njega, shvatio kako ima Bogom dan talent kojeg ne želi potrošiti uzalud jer na njegovom primjeru se najbolje vidi ona stara narodna ''tko bi gori, sad je doli'' i kako je sve prolazno, a on premlad za ponašanje kakvo si je možda mogao priuštiti George Best u naponu svoje slave.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bočkaj eksluzivno za SiB.hr: ''Legice i lege, ispričavam se!''

Ivan Meštrović pak zasigurno u svojoj glavi glasno razmišlja da li je prenaglio u svojoj odluci, ali poznavajući njegove dosadašnje medijske istupe kao i njegov odnos prema poslu iz izvora bliskih klubu, za očekivati je kako Petar Bočkaj više nikad neće zaigrati u klubu ili će u najmanju ruku Bočkaj morati jako dobro uvjeriti Meštrovića kako je njegova noćna prošlost iza njega. Gotovo pa sigurno je kako se to neće dogoditi do kraja ove sezone, ali tko može zabraniti navijačima koji čeznu za igračima tipa Pero Bombardero da se nadaju njegovu projektilu u polufinalu Kupa u Maksimiru?! 

Bilo kako bilo, Bočkaj sigurno sutra neće istrčati na Rujevici kad Osijek igra protiv Rijeke, a Zekić u veznom redu ima vrlo ograničene mogućnosti. Ostao je on bez Bočkaja, Hajradinovića i Mudražije, ali je dobio Lasla za kojeg se navijači s pravo nadaju kako će biti melem na proljetne rane i kako će uz njega brzo zaboraviti na trojicu kojih više nema...

SiB.hr
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

 

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!