Sport / Nogomet

Mihina Lambada iz Brazila: Pobjeda za hvatanje zaleta

Mihina Lambada iz Brazila: Pobjeda za hvatanje zaleta

Baš je lijep osjećaj pobijediti na Svjetskom prvenstvu. Tako smo se i mi sinoć osjećali u Manausu, nakon dojmljivog trijumfa nad Kamerunom.

Sretni i zadovoljni jer je preskočena prva prepreka na putu prema osmini finala. Hrvatska je bila razigrana i efikasna, pa je ostvarena i najuvjerljivija pobjeda naše reprezentacije na velikim natjecanjima. A nije baš da smo bili potpuno mirni prije početka ogleda u Amazonia Areni, znajući da nam svaki drugi ishod osim pobjede praktički znači i pakiranje kofera za povratak kući. Ipak se pokazalo da su Modrić i suigrači prejaki za protivnika koji je bolje otvorio utakmicu, ali je ostao nedorečen za razliku od „Vatrenih“. Zabijali su napadači, što je vrlo bitno za nastavak natjecanja, da se njima otvori jer od Mandžukića, Olića i Perišića jako puno očekujemo i u ključnom dvoboju s Meksikancima.

Treba biti realan i zaključiti da je Kamerun ipak jedna od najslabijih selekcija na ovom Mundijalu. Brzo se raspadnu na terenu, posebice kad im je rezultat nepovoljan, što je našima značajno olakšalo posao. Osim toga, čudnog su karaktera, pa im se dogodi onako glupo isključenje nekontroliranog Songa što je bila i prijelomnica sinoćnjeg susreta. Kako je tip odvalio Mandžukića, bez ikakvog povoda i potrebe, ono je zaista bilo za nepovjerovati. A što tek reći o tome da jedan Kamerunac udari drugoga na terenu što je, valjda, nezabilježeno na ovako velikim smotrama. I sramotno, u svakom slučaju. No, to su već njihovi problemi, nije baš da nas je posebno briga što im se događa u reprezentaciji i kakvi su im međusobni odnosi...

Kovačevi izabranici bili su, naravno, zadovoljni visokom pobjedom koja uvijek dobro dođe za samopouzdanje. Međutim, nikakve euforije nema i ne smije biti. Daleko od toga. Svi su svjesni da je obavljen samo manji dio posla jer ono najvažnije tek će uslijediti. Meksiko će biti pravi izazov za „kockaste“ i tada ćemo vidjeti kakve su objektivne mogućnosti naše nacionalne momčadi.

Ako smo se s Brazilom potajno nadali iznenađenju, a s Kamerunom ipak preuzeli ulogu favorita, još jedna latino momčad u našoj skupini bit će i najveće iskušenje za hrvatske nogometaše u ovoj skupini. Jasno je da će nam za prolaz trebati nova pobjeda, kao što je također izvjesno da će do nje biti značajno teže doći. No, sigurno nećemo strahovati od Meksikanaca, unatoč njihovom remiju s Brazilcima. Hrvatska je uhvatila zalet i ne misli svoj put završiti 23. lipnja u Recifeu.

2ecd165f4863d30e5dafee7120989b4b.jpg

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz Brazila za SiB - Mario Mihić Miha  

  


Izdvojeno

Reci što misliš!