Sport / Nogomet

Mihina Lambada iz Brazila: Ni pljusak ne smeta Brazilkama i Hrvatima

Mihina Lambada iz Brazila: Ni pljusak ne smeta Brazilkama i Hrvatima

Kiša nas je doslovno oprala sinoć u jednoj od dvije Fan zone u Manausu, ovoj nama bližoj, uz glasoviti Amazonas Theatre u centru grada. No, atmosfera je unatoč pljusku bila super i nismo baš žurili vraćati se u hotele.

Skupilo se nekoliko stotina hrvatskih navijača koji su, dakako, stvorili pravi štimung, a Brazilci su jedva dočekali da se dobro zabave. A tek Brazilke, hm... Njima su Europljani općenito vrlo zanimljivi, pa su mnogi naši sunarodnjaci ostali (ugodno) iznenađeni koliko su pristupačne i opuštene.

I nigdje im se ne žuri, kući najmanje, dok su u društvu onih koji su im intrigantni... Tako su nastajala nova prijateljstva, a već iz ovog uvoda bit će vam jasno kakav je rasplet bio u mnogim situacijama. Ne moram baš sve „crtati“, ionako su fotke iz Manausa, s Hrvatima i ovdašnjim djevojkama, već obišle svijet, pa tako i našu Domovinu...

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Amazonija je nešto posve drugo u odnosu na Rio de Janeiro i Sao Paulo. Valjda i zbog tolike udaljenosti i svog položaja u džungli, ovdje je sve nekako zaluđeno i temperamentno. Blago rečeno, haha. Stoga su mnogi u „kockastom“ pomislili kako bi bilo dobro da se i s Meksikancima, nakon Kameruna, ponovno igra u ovom živopisnom i živahnom gradu. Iako će i Recife imati svojih čari, dakako. Općenito govoreći, nemoguće je ovdje ostati ravnodušan.

Osječani koji imaju to zadovoljstvo i sreću biti ovih dana u Brazilu to će vam zasigurno, kad se vrate kući, približiti kroz fotke i video zapise koje su snimili gdje god su kročili. A bilo ih je posvuda, od poznatijih gradskih trgova i avenija, pa do prašume i potpune divljine. U tome je i posebna čar ovog dalekog putovanja, da se svugdje ima što vidjeti i u mnogo čemu uživati. Zato neka i što duže potraje ova avantura hrvatskih navijača, sumnjam da ima onih koji ne bi ostali, ako je to ikako moguće.

miha-osjecani

No, to će ipak ovisiti i o večerašnjem nastupu naše reprezentacije. Nakon remija Brazila i Meksika, sada smo u situaciji da u Manausu trebamo sva tri boda, ne baveći se nikakvim drugim kalkulacijama. Uzdamo se u neku našu spoznaju da smo jači i kvalitetniji od Kamerunaca iako ih, imam dojam, malo pritom i potcjenjujemo. Ne mislim na Kovača i reprezentativce, već općenito, na percepciju hrvatske javnosti. Kao da se podrazumijeva da bi Hrvatska morala biti bolja od prve afričke selekcije protiv koje će odigrati jednu utakmicu na Svjetskom prvenstvu. Vidjet ćemo večeras, nadam se samo da odlična navijačka atmosfera neće splasnuti nakon večerašnjeg dvoboja u Areni Amazonia.

Ajmo to dobiti i potom se dobro proveseliti!

2ecd165f4863d30e5dafee7120989b4b.jpg

Iz Brazila za SiB - Mario Mihić Miha

 


Izdvojeno

Reci što misliš!