Sport / Nogomet

Mihina Lambada iz Brazila: Nishimuri jel ti se štuca?!

Mihina Lambada iz Brazila: Nishimuri jel ti se štuca?!

Mislim da se Nishimuri cijelo vrijeme štuca nakon sinoćnjeg otvaranja Svjetskog prvenstva. Spominju ga Hrvati diljem planete jer nas je tako perfidno pokrao da bi se i FIFA morala sramotiti!

No, oni takve biraju da bi odradili posao. Nadobudni Japanac nam je uništio snove i pogurao Brazilce na putu do pobjede, a našima pokazao kako se i na najvećem natjecanju može suditi tendenciozno i s tako jasno izraženom namjerom. Samo je čekao priliku da na bilo koji način pomogne domaćinu, što su kolege novinari iz drugih zemalja s kojima smo kasnije pričali na stadionu također ocijenili – lakrdijom.

Kako jedan nebitan tip postane top-tema, o kojem se priča više nego o Neymaru i svima ostalima... Sramotno!

Sve osim toga, iako je suđenje u biti bilo presuđivanje, možemo pohvaliti: od sjajne atmosfere na Corinthians Areni, dojmljive ceremonije svečanog otvaranja, svakako i dobrog nastupa naše reprezentacije protiv, moramo to reći, izrazitog favorita.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz novinarskog kuta gledajući, imali smo odlične uvjete za rad, tako da će i oni najzahtjevniji teško pronaći ozbiljniju primjedbu po tom pitanju. Na dan utakmice cijeli se Sao Paulo njihao u ritmu sambe i jučer se definitivno osjećala ona prava navijačka groznica u kojoj svi uživamo. Brazilci su srdačno prihvatili svoje brojne goste i veseljaci, kakvi već jesu, znali su napraviti pravi ugođaj i dočarati nam teško opisivu ljubav prema nogometu i Cariocama. To je kod njih poput religije jer dresove Neymara i suigrača na sebi imaju i oni koji su tek prohodali i oni koji su već odavno u mirovini... Strast za „futebolom“ je ogromna i zbog toga je Brazil svakako zaslužio ovaj Mundijal. I nitko bitan nije štrajkao, niti smo na njihovim velikim avenijama vidjeli prosvjednike i one koji su uoči Prvenstva poručivali da im Copa do Mundo ne treba u vrijeme neimaštine i brojnih problema. Svi su se opet ujedinili u toj ljubavi prema nacionalnoj selekciji. Koju očito jako vole i u FIFA-i, pa se domaćina već od starta stavlja u povlašteni položaj...

Inače, jutro je u Sao Paulu ipak osvanulo puno mirnije. Ne čuju se više one zaglušujuće trube s kojima Brazilci razvaljuju bubnjiće svima oko sebe, ali tako će biti samo dok se ne približi sljedeća utakmica. A mi ćemo se od danas već lagano pripremati za Manaus.

No, o tome nekom drugom prilikom. Prije dalekog puta treba stići i do baze naše reprezentacije, u državi Bahia gdje je centar Salvador. Kamp Tivoli je od njega udaljen 80-ak kilometara i danas ću lagano krenuti tamo, pa kad stignem... Veliki pozdrav iz još većeg Brazila!

2ecd165f4863d30e5dafee7120989b4b.jpg

Iz Brazila za SiB - Mario Mihić Miha

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!