Sport / Košarka

VIDEO: KK Darda - KK Alkar

VIDEO: KK Darda - KK Alkar

Košarkaši Vrijednosnice Os Darda nastavljaju sjajnim rezultatima u novoj godini. Nakon Splita, pao je i Alkar, no ovog puta brokeri su imali puno teži posao.

Gostujući plavi od samog početka utakmice predstavili su se kao čvrsta ekipa, i vidjelo se kako će pobjednik biti neizvjestan do samog kraja.
Gosti su u početku imali minimalnu prednost, onda su pred kraj prve četvrtine žuti učinili preokret, no domaći trener Srzić imao je problema jer su u tim trenucima raspoloženi bili tek Ridl i Krolo.

U nastavku utakmice ista priča, na odmor se ipak otišlo s plus 10 za Komarce, no gosti su najbolje razdoblje utakmice odigrali u 3. četvrtini te do posljednjeg kvotera zaostatak smanjili na samo minus 4.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bilo je zanimljivo u završnici, no presudilo je ipak iskustvo domaćih, te isforsirana gađanja za 3 poena gostiju.

U konačnici VR OS Darda sačuvala je prednost za konačnih 77:72, što je donjelo priključak momčadima iz serdine ljestvice.

Trener Dejan Srzić istakmnuo je kako je hendikep bio i s ozljedama igrača koje nije htio spominjati kao alibi uoči utakmice, no nedostajali su važni prvotimci Radoš, Ćutuk i Katavić.

Najbolji strijelac utakmice bio je gostujući centar Ivica Radić s 23 ubačaja, kod domaćih pak Krolo je upisao 22 poena, Ridl 14. Ostali ih nisu najbolje pratili no kapetan domaćih se ne slaže s tim da je momčad odigrala lošije nego uobičajeno.

Ono što vrijedi posebno istaknuti uz rezultat  je i stvaranje momčadi i forsiranje mladih igrača, što je cilj rada i trenera Srzića. I protiv Alkara je dugo držao u ekipi 17 godišnjeg Rakitića i 18-godišnjeg Kordića.

A što će tek biti kada darđani budu kompletni samo s osmijehom mogu pomisliti navijači baranjskog prvoligaša. Sljedeće kolo gostuju u Trogiru pa za 2 tjedna dolazi Dubrovnik. Očekuje se nastavak pobjedničkog niza.

VIDEO:

{youtube}WgIMOpySK5s{/youtube}

 

Tekst i video: STV


Izdvojeno

Reci što misliš!