Sport / Košarka

VIDEO: Senad Muminović novi trener košarkaša Darde

VIDEO: Senad Muminović novi trener košarkaša Darde

Novi čovjek na klupi dolazi iz susjedne BiH, Senad Muminović je nakon šest godina napustio kormilo Sloboda Dite i daljnju će afirnaciju potražiti u sredini koja ove sezone nije imala milosti prema trenerima. Nakon Damira Volodera, Dejana Srzića te Zvonimira Ridla momčad će kroz opasne vode u borbi za ostanak voditi Muminović, koji  sportskoj javnosti nije nepoznanica.

[span class=attention]Rođen je 1960. godine, igračku karijeru počeo je 1975, a završio 1997. godine. Proveo ju je u Tuzli, igrajući za Jedinstvo, odnosno Sloboda Ditu. Kratki izlet imao je samo godinu prije umirovljenja, kada je igrao na Filipinima. Tri godine nosio je i dres reprezentacije Bosne i Hercegovine. Nakon igračke karijere trenersku je počeo u Konjicu, a potom se vratio u Tuzlu, gdje je posljednjih šest godina bio trener prve momčadi. S njom je igrao tri polufinala doigravanja i jedno finale kupa, a osim što je bio pomoćnik izbornika Bajramovića u seniorskoj reprezentaciji, vodio je i selekcije U-16 i U-18 naših susjeda.[/span]

- U završnici sezone nema previše slobodnih i kvalitetnih trenera, ali mi smo imali sreće i doveli Muminovića, koji je priznati stručnjak. Na ovaj smo se potez odlučili jer smo uvidjeli da naš kapetan Ridl, koji je ujedno i stožerni igrač, troši previše energije i na trenerski dio, a kapetan nam je puno važniji na parketu, gdje je njegov doprinos nemjeriv. Odradio je tri utakmice u dvostrukoj ulozi, hvala mu na trudu, a posljednji poraz, u Slavonskom Brodu, nikako nije razlog što smo se odlučili na promjene - kaže sportski direktor Renato Martinko.

Pred “brokerima” je još devet utakmica u Ligi za ostanak, a elitni status još uvijek nije sigurna oklada. Svjestan je toga i Muminović, kojem nova sredina nije nepoznanica.

- Igrali smo često prijateljske utakmice, stoga mi kadar nije nepoznanica. Naravno, za detaljnije skeniranje stanja treba vremena, kojeg objektivno nemam. Liga za ostanak je počela, utakmice se nižu. Svjestan sam da nemam previše igrača u rotaciji, ali treba izgurati s ovim što imamo. Naravno, cilj je osigurati ostanak, a potom ćemo slagati kockice za ono što dolazi -
kaže novi trener baranjskih košarkaša, koji će debi na klupi imati u subotu, kada u Dardu stiže riječki Kvarner 2010. Dogovor je da Muminović ostane u Baranji najmanje još dvije sezone, a ni jedna strana ne isključuje da suradnja bude i duža. U Tuzli je sve puklo nakon šest godina, a razloge je pojasnio i Muminović.

- Nakon posljednjeg kola ostali smo pobjedu kratki za plasman u Ligu za prvaka, koju Dita tako prvi put propušta otkako sam je ja vodio s klupe. Financijska situacija također nije blistava, stoga sam procijenio da je stiglo vrijeme za nove izazove. Za košarku i od košarke živim, Darda je nova stepenica u karijeri, nadam se da će biti duga i uspješna. Nisam trener za kratkoročne projekte - poručuje Senad Muminović, nova trenerska akvizicija Vrijednosnica OS Darda.

 

Učinak dosadašnjih trenera u sezoni 2010./11.

[span class=attention]Damir Voloder - 5 utakmica (omjer 1 - 4)
Dejan Srzić - 14 utakmica (6 - 5, u Kupu Hrvatske 2 - 1), Zvonimir Ridl - 3 utakmice (1 - 2)
Senad Muminović - ?
Novi trener Baranjaca posljednjih šest godina bio je trener tuzlanske Sloboda Dite, a u igračkoj karijeri ubilježio je i nastupe za reprezentaciju BiH[/span]

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

{youtube}lEHbG8pCX1k{/youtube}

Tekst: N.Benčina / www.glas-slavonije.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!