Sport / Košarka

Dubrovčani u zadnjoj četvrtini imali samo dva ubačaja iz igre

Dubrovčani u zadnjoj četvrtini imali samo dva ubačaja iz igre

U 3. kolu Lige za ostanak košarkaši Darde teškom mukom došli su do vrijedne pobjede protiv neugodnog Dubrovnika.

Sučelile su se dvije momčadi koje su u prethodna dva kola upisala poraze. Vrijednosnice OS Darda su s obzirom na lošiji položaj na ljestvici imali imperativ protiv Dubrovnika koji je u Ligu za ostanak ušao s najboljim učinkom (8-2). Uz to, Dubrovčani su “brokerima” ove sezone već dvaput uzeli mjeru, stoga je bilo jasno da je pred domaćinom teška zadaća. To se pokazalo i na parketu, gdje je Dubrovnik tri četvrtine bio bolja momčad. Igra domaćina bila je spora, teška, a i nervoza se nije mogla sakriti. Pojedini igrači (Baković prije svih) komentirali su svaku sudačku odluku, događale su se početničke pogreške, a sve to išlo je na gostujući mlin. U igri Dubrovnika nema mnogo filozofije, ali i to je bilo previše za obranu Vrijednosnica. Otvorenih šuteva gosti su imali sasvim dovoljno, a kada ih krene šut za tri poena, tada ih mazi i rezultat. U 24. minuti bilo je 41:54 i sve je izgledalo izgubljeno za momčad Senada Muminovića.

- Pritisak je postojao, jer bi druga uzastopna izgubljena utakmica na svom parketu zakomplicirala borbu za ostanak. Srećom, proigrali smo, klik se dogodio na vrijeme i sjajnom posljednjom četvrtinom sve smo uspjeli preokrenuti. Podigli smo defanzivnu agresivnost, Dubrovniku je stao šut i stvari su se promijenile u našu korist, kaže Antonio Bičvić, koji je svojom agresivnošću, ali i učinkom (18 poena, četiri skoka i šest osvojenih lopti), dao značajan doprinos vrijednoj pobjedi.

Već krajem treće dionice, domaćin je najavio buđenje koje je nakratko zaustavio Antonio Oštrić s dvije trice. No, od 31. minute krenulo je domaće ludilo. Dubrovnik više nije mogao pogoditi ni bunar (samo dva ubačaja iz igre, ukupno osam poena u posljednjoj četvrtini) a “žutima” se otvorilo. Poticaj je stigao s trbina i krenula je pobjednička lavina. Ivan Baković (19), Zvonimir Ridl (18+10 skokova) i Ivan Krolo (17+9) s Bičvićem su činili napadački raspoloženi kvartet. Nakon iscrpljujućih 40 minuta, kapetan Ridl nije skrivao da je s leđa momčadi pao golem teret.

- Ne sumnjam da će nam sada biti lakše. Nije dobro izgledalo 30-ak minuta, ali uspjeli smo se vratiti nakon neugodnog zaostatka. Nešto slično smo napravili i protiv Riječana prošle subote, ali tada nismo izdržali do kraja. Sada jesmo, ali posao još nije gotov, naglašava Ridl.
Istina, pred “brokerima” je još sedam utakmica i još dva domaćinstva u nizu. U subotu stiže Trogir.

Tekst: N.Benčina / www.glas-slavonije.hr

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!