Sport / Košarka

Hrvatska - Bugarska 26.07. u dvorani Gradski vrt

Hrvatska - Bugarska 26.07. u dvorani Gradski vrt

Osijek postaje prava sportska meka. Nakon rukometaš(ic)a, odbojkaš(ic)a, u Osijek stiže i seniorska muška košarkaška izabrana vrsta. Hrvatska pod vodstvom izbornika Josipa Vrankovića baš u gradu na Dravi kreće s pripremama za EP u Litvi, koji počinje krajem kolovoza.

Prozivka je bila 15. srpnja u hotelu Osijek, gdje je održana i prva press-konferencija u povodu dolaska hrvatskih košarkaša. Snage organizatora predstavljali su Zoran Helbich, tajnik KK Osječki sokol, klupski dopredsjednik i članovi IO-a, Željko Radoš i Alen Jakobović, te Darko Dumančić, voditelj gradskog odsjeka za sport. U ime Hrvatskog košarkaškog saveza nazočio je stručni tajnik Boris Jakimenko.

- Uz pomoć Grada i HKS-a prihvatili smo se organizacije dijela priprema, koje traju od 15. do 28. srpnja. Za to vrijeme će naši košarkaši imati sve potrebne uvjete, stoga vjerujem da će im put prema uspjesima na EP-u u Litvi početi baš u Osijeku - rekao je Helbich u uvodu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kao domaćin, Grad se istaknuo već u nekoliko prijašnjih akcija, stoga ne treba sumnjati da će i košarkaši biti zadovoljni uvjetima koji ih ovdje čekaju.

- Grad i Osječki sokol učinili su sve potrebne predradnje. Ranije je delegacija HKS-a boravila ovdje i na licu mjesta se uvjerila da će Vrankovićeva momčad imati sve ono što je potrebno da se pripreme odrade na najvišoj mogućoj razini - naglasio je Dumančić, a to je potvrdio i tajnik Jakimenko.

- Dugo nas nije bilo u Osijeku, koji sada ima sjajnu sportsku infrastrukturu, a ono što je važno i dugu košarkašku tradiciju. Ne dvojimo da će se reprezentacija ovdje ugodno osjećati i u potrebnom miru pripremati za ono što je čeka - kaže Jakimenko.

Istina, ako su rukometne i odbojkaške reprezentacije na sva usta hvalile domaćina, nema razloga da to za dva tjedna ne ponove i košarkaši.

- Uprava Osječkog sokola, na čelu s predsjednikom Miodragom Borojevićem, zaista je uložila sve napore da dovede u naš grad košarkašku reprezentaciju i da joj osigura maksimalne uvjete. Ovo je poticaj i za naš klub, ali i osječku košarku u cjelini, stoga se svi veselimo danima koji slijede - potvrdili su Radoš i Jakobović.

U dvorani Gradski vrt će odigrati i dvije prijateljske utakmice s Bugarskom, a ona otvorena za gledatelje na rasporedu je 26. srpnja u 20.30 sati.

[blockquote]Toni Kukoč došao dva dana prije
U stručnom stožeru reprezentacije, uz Vrankovića, su i njegovi pomoćnici Mladen Erjavec i Ivica Skelin. No tjedan dana imat će i značajno pojačanje, u rad se uključio i proslavljeni Toni Kukoč. Njegov dolazak bio je najavljivan za ponedjeljak, ali Toni je stigao dva dana prije i već u subotu odradio je prvi trening. Osim njih, u stožeru su još Josip Samardžić (liječnik), te Nikica Šižgorić i Božo Vušković (fizioterapeuti).
Roko Ukić se pojavio na prozivci, ali je u subotu napustio Osijek i danas već leti za Istanbul na dodatne preglede i terapije[/blockquote]

Uoči prijašnjih akcija selekcija je prva okupljanja imala uglavnom na morskim destinacijama. No naši košarkaši more će vidjeti tek krajem srpnja, kada ekspedicija seli u Crikvenicu. Do tada baza je Gradski vrt, gdje su od prozivke odradili pet treninga.

- Apsolutno smo zadovoljni s uvjetima koji su nas ovdje dočekali. Dvorana, hotel, ljudi koji nas okružuju, sve je na visini, stoga ne sumnjam da ćemo biti zadovoljni i kada napustimo Osijek nakon odrađenog uvodnog dijela - kaže izbornik Vranković.


N.Benčina (Glas Slavonije)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!