Sport / Košarka

Memorijalni košarkaški turnir "Dražen Pešić Drlja"

Memorijalni košarkaški turnir

Košarkaški klub "Osječki sokol" i ove godine organizira memorijalni košarkaški turnir "Dražen Pešić Drlja" u spomen na pokojnog košarkaškog trenera Dražena. Turnir će se održati u petak i subotu (23. i 24. rujna) u dvorani Jug II.

Na turniru će uz domaćina KK "Osječki sokol" nastupiti i KK "Svjetlost Brod" iz Slavonskog Broda, te ekipa "Xion Dukes Klosterneuburg" iz Beča i "Panonpower Panthers" iz Pečuha.

Cijena ulaza je 20kn, a sav prihod od ulaznica ide za gradnju nadgrobnog spomenika pokojnom Draženu Pešliću.

Raspored utakmica:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Petak (23.09.):
17:00 KK "Osječki sokol" - "Panthers"
19:00 KK "Svjetlost Brod" -  "Klosterneuburg Dukes"

Subota (24.09.):
17:00 –za 3.mjesto
19:00-za 1.mjesto

 

[important title=Dražen Pešić 1954.-2008.]Svoj trenerski put započeo je u rodnom Osijeku. Uz to što je bio trener košarkaša, vodio je i djevojke Murse koje je uveo u prvu ligu. Osim njih u elitni košarkaški rang uveo je momčadi iz Varaždina (tadašnji MIV) i Vinkovaca (tadašnji Dinamo). Vrlo uspješno je vodio tuzlansku Slobodu Ditu s kojom je osvojio Kup Bosne i Hercegovine i bio drugi u prvenstvu, a nakon te epizode vratio se u osječku košarku nakon deset godina. Ovaj provjereni stručnjak je još u svojoj trenerskoj karijeri radio i na Kosovu, avodio je i Osijek 2006.

Pešić je obožavao košarku, a stil igre po kojem je bio prepoznatljiv bila je obrana. Uvijek je naglašavao da samo dobar defense može donijeti uspješan rezultat. Do kraja života bio je prisutan u košarci, a do tragičnog događaja obavljao je funkciju instruktora košarke zajednice grada Osijeka.[/important]

 


Izdvojeno

Reci što misliš!