Sport / Košarka

Osijek večeras dobiva košarkaškog prvoligaša?

Osijek večeras dobiva košarkaškog prvoligaša?

Bez obzira koliko se kvalitetno odradi veći dio sezone, nerijetko sve ovisi o jednoj utakmici. U takvoj situaciji nalaze se i košarkaši Osječkog sokola, koji su dosad napravili ogroman posao, ali on još uvijek nije dovršen.

Bez obzira koliko se kvalitetno odradi veći dio sezone, nerijetko sve ovisi o jednoj utakmici. U takvoj situaciji nalaze se i košarkaši Osječkog sokola, koji su dosad napravili ogroman posao, ali on još uvijek nije dovršen.

879686a0906d355e784c1ddb6865bb34.jpg
- Treba načiniti još jedan korak, a mi smo spremni na njega. Istina, dosadašnji dio sezone odradili smo kvalitetno, uvjerljivo smo osvojili naslov na drugoligaškom Istoku. Vodeći smo i u kvalifikacijama, najbliži plasmanu u elitu, ali ništa još nije riješeno. No večeras oko 20 sati ne bi smjelo više biti nikakvih dvojbi - kaže trener “sokolova”, Zoran Helbich.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Košarkaši s Drave u subotu (18) u dvorani Jug igraju odlučujuću utakmicu za plasman u A-1 hrvatsku ligu. U goste stiže Crikvenica, koja također ima računicu uoči odlučujućih 40 minuta. Njima pobjeda veća od osam koševa razlike donosi prvo mjesto u kvalifikacijskoj ligi i direktan plasman u A-1 društvo. U slučaju takvog raspleta, Osječani bi morali kroz dodatne dvije utakmice protiv Dubrovnika tražiti teži put do najjačeg hrvatskog košarkaškog razreda. No u redovima Osječkog sokola svi su uvjereni da će protiv Dubrovčana igrati - Crikvenica.

- Naš optimizam nikako nije bez pokrića. Vodeći smo, slavili smo u prvoj utakmici na njihovom parketu, a odlučujući dvoboj igramo pred našim navijačima, koji će nam sigurno biti velika podrška da ostvarimo zacrtano. Sve je u našim rukama, stoga takvu priliku moramo realizirati - kaže Aljoša Šarac, organizator igre osječkog sastava, koji je upravo u prvoj utakmici u Crikvenci bio najefikasniji “sokol”. U pobjedi 82:74 sudjelovao je s 20 poena.

- Imamo tu kvalitetu da uvijek netko može iskočiti s pojedinačnim učinkom, koji povuče i ostatak momčadi. Prognoze su bile da će protiv Crikvenice glavni napadački teret podnijeti naši visoki igrači, a na kraju je ispalo drugačije. Nemam ništa protiv da takav scenarij bude večeras, a na kraju je jedino važno da ostvarimo željeni rezultat i plasman u A-1 ligu - naglašava osječki play, koji zna da njega i suigrače “u raj” vodi i poraz do osam poena.

91ac52ad939207b3bafe8e55c70a1890.jpg
- Igramo protiv kvalitetne momčadi, koja je pobjedama nad Dubravom pokazala svoju snagu. No da u odlučujućem susretu, koji igramo u našoj dvorani, razmišljamo da možemo i izgubiti? Taj si luksuz nećemo dopustiti - kaže Šarac, čije mišljenje zasigurno dijeli i kompletna svlačionica.

Dakle, sve je jasno, mali korak dijeli “sokolove” da vrate prvoligašku košarku u grad na Dravi. Ako je suditi po dosada odrađenoj sezoni, nema sumnje da će ga i ostvariti.

TEKST: N.Benčina, Glas Slavonije


Izdvojeno

Reci što misliš!