Sport / Košarka

Nakon 16 godina Cibona gostovala u Osijeku i izgubila

Nakon 16 godina Cibona gostovala u Osijeku i izgubila

Sjajna košarkaška večer u Osijeku. Osječki prvoligaš nakon 16 godina ugostio je višestrukog prvaka Hrvatske zagrebačku Cibonu i ostvario povijesnu pobjedu. Mala dvorana Gradski vrt bila je pretijesna za sve zainteresirane ljubitelje sporta.

Više od 1500 gledatelja naguralo se u malu dvoranu Gradski vrt kako bi svjedočili povjesnoj utakmici košarkaša Vrijednosnica Osijek, ali i povijesnoj pobjedi osječke košarke nad višestrukim prvakom Cibonom.

Naime, domaći žuti slavili su protiv Cibosa sa 78-71, i to je prvi trijumf uopće jedne osječke košarkaške momčadi nad Cibonom u službenoj utakmici.

Gosti iz Zagreba istina nisu nastupili u najjačem sastavu, no igrali su bez 5 prvotimaca, ali ostalih 7 igrača u rosteru prve momčadi bilo je na utakmici.

Osječani odlučni od samoga početka, igrali su organiziranu obranu i vrlo uigrano u napadu. Nakon prve četvrtine vodili su 10 razlike, a na odmoru bilo je 50:38 za Vrijednosnice.

U nastavku utakmice ipak uslijedio je pad u igri domaćina, stao je šut a Cibona je uspjela dostići pa čak i preokrenuti rezultat. No, to je kratko trajalo, Osječani su u posljednjim minutama ponovno odigrali čvrsto u obrani a proradio je i šut za 3 poena, prije svega najboljeg igrača Jalea Robinsona, koji je sa 18 koševa bio i najbolji strijelac utakmice.

Kod Osječana Mustapić je zabio 14, a Šarac 12 poena. U redovima Cibone najefikasniji bili su Emir Sulejmanović i Nik Slavica sa 15 koševa.

Osječka publika uživala je u velikoj pobjedi Osječana, koji sada nakon 2 kola u A1 ligi imaju maksimalan učinak od 2 pobjede i drže vrh tablice. U sljedećem 3.kolu Osječani gostuju kod prvaka Cedevite 21. ovog mjeseca.

FOTO: Zoran Osijek/SiB.hr
TEKST: STV/Republika.eu

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!